NEW YEAR'S EVE
Yhdysvallat 2011

Ohjaus: Garry Marshall
Käsikirjoitus: Katherine Fugate
Tuotanto: Richard Brener, Toby Emmerich, ym.
Pääosissa: Michelle Pfeiffer, Hilary Swank, Jessica Biel

1 tunti 57 minuuttia

Pretty Woman- ja Morsian karkuteillä -hittielokuvistaan tunnettu Garry Marshall ohjasi pari vuotta sitten Ystävänpäivä-nimisen episodimaisen romanttisen komedian, joka rakennettiin yhden juhlapäivän ja lukuisten tähtinäyttelijöiden ympärille. Keskinkertainen elokuva teki kohtuullisesti rahaa, jonka seurauksena viime vuonna nähtiin elokuvan itsenäinen, samaa kaavaa toistava jatko-osa New Year's Eve, jonka nimeä ei vaivauduttu edes suomentamaan.

Tällä kertaa mukana ovat Oscar-voittajat Halle Berry, Hilary Swank ja Robert De Niro sekä Jessica Biel, Jon Bon Jovi, Abigail Breslin, Josh Duhamel, Zac Efron, Katherine Heigl, Ashton Kutcher, Sarah Jessica Parker, Michelle Pfeiffer, Alyssa Milano, Cary Elwes, Til Schweiger, Carla Gugino, James Belushi ja John Lithgow. Näyttelijöistä Biel ja Kutcher nähtiin myös Ystävänpäivässä.

Lyhyesti sanottuna elokuvan monet eri henkilöhahmot ovat kaikki New Yorkissa uudenvuodenaattona; osa synnytyssairaalassa odottamassa esikoisen syntyä, toiset sairaalassa tekemässä kuolemaa (mitä elämän kiertokulkua!), muut taas masentuneita ja ties mitä. Kyseessä on siis varsin samanlainen käsikirjoitus kuin Ystävänpäivässä, mutta sitä(kin) huomattavasti huonompi. Käsikirjoitus ei kanna edes elokuvan kahtakymmentä ensimmäistä minuuttia, puhumattakaan lähes kahdesta tunnista.

New Year's Eve ei eroa mitenkään televisiosarjan jaksosta tai televisioelokuvasta – paitsi nimekkäällä näyttelijäkaartillaan. Hyppiminen kymmenen eri henkilöhahmon välillä minuutin välein, televisiosarjoista tuttu pimpelipom-musiikki luomassa ”tunnelmaa” ja korostamassa ”tunteita” sekä kuvallinen toteutus ovat kaikki televisiota parhaimmillaan (tai pahimmillaan), mutta elokuvaan ne eivät kuulu. Marshallin uusi filmi saa Ystävänpäivän näyttämään poikkeuksellisen hyvältä romanttiselta komedialta.


LISÄMATERIAALI

Ohjaajan kommenttiraita, musiikkivideo, poistettuja kohtauksia sekä muutamia koosteita elokuvan teosta ja pieleen menneitä ottoja.


BLU-RAY-JULKAISU


Julkaisija:
Warner Bros.

Tekstitys:
Suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.

Ääni:
DTS-HD Master Audio 5.1

Kuva:
16:9 (1.85:1)

Levyjä:
1

Osta tämä elokuva

 |