THE PERFECT HOST
Yhdysvallat 2010

Ohjaus: Nick Tomnay
Käsikirjoitus: Nick Tomnay, Krishna Jones
Tuotanto: Stacey Testro, Mark Victor
Pääosissa: David Hyde Pierce, Clayne Crawford

1 tunti 29 minuuttia

Ohjaaja Nick Tomnayn ja käsikirjoittajakumppani Krishna Jonesin lyhytelokuvaan perustuva puolitoistatuntinen Täydellinen isäntä on erittäin televisioelokuvamainen filmi, joka tosin sai pienen teatterilevityksen ja päätyi televisioon vasta myöhemmässä vaiheessa. Ohjaajalla on kuitenkin IMDb:n mukaan ainakin yhden jakson verran kokemusta TV-sarjan ohjaamisesta, joka jo sekin näkyy Täydellisen isännän rytmissä ja kuvakerronnassa – tällä kertaa positiivisessa mielessä, sillä tarina kantaa ja sopii tyyliin, ja ainakin jossain määrin nokkela tarina jaksaa huvittaa nokkeluudellaan.

Frasier-televisiosarjasta tuttu David Hyde Pierce esittää Niles Cranen kaltaista henkilöä, Warwickia, snobia, joka pitää viinistä, nätisti asetellusta ruoasta ja tyhjänpäiväisestä keskustelusta nykytaiteesta. Hänen suunnitelmat rauhallisesta illallisesta pian saapuvien ystävien kanssa peruuntuvat, kun hänen Los Angelesin omakotitaloalueella sijaitsevaan kotiinsa pyrkii hänen ystävänsä tuttavaksi esittäytyvä John (Clayne Crawford). John on juuri ryöstänyt pankin ja etsii epätoivoisena piilopaikkaa.

Saavuttuaan Warwickin talon edustalle, John katsoo postilaatikkoon ja löytää sieltä postikortin eräältä Julialta. Niinpä John koputtaa Warwickin oveen ja esittäytyy Julian ystäväksi, pyytäen saada soittaa puhelun. Pian hän ottaa Warwickin vangikseen ja uhkaa tappaa tämän, ellei tämä toimi hänen tahtonsa mukaan. Ennen kuin John huomaakaan, asetelmat muuttuvat ja hän onkin itse psykopaatin vankina.

Hauskankin elokuvan toteutustavoissa koskien päähenkilönsä/päähenkilöittensä psykopaattiutta on toivomisen varaa, mutta siitä huolimatta Täydellinen isäntä on varsin onnistunut elokuva. Paljon on laskettu hyvien näyttelijöiden varaan, joten David Hyde Piercen palkkaaminen onkin ollut viisainta, mitä he ovat voineet tehdä. Vakuuttava on myös huomattavasti tuntemattomampi Crawford, ja yhdessä nämä kaksi hyvin erilaista näyttelijää tekevät hyvät vastustajat toisilleen.


LISÄMATERIAALI

Poistettuja kohtauksia.


DVD-JULKAISU


Julkaisija:
FS Film

Tekstitys:
Suomi, norja, ruotsi

Ääni:
Dolby Digital 5.1

Kuva:
16:9 (1.78:1)

Levyjä:
1

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 31.7.

theoutpostjul theboy2juliste

thehighnotejul pekkatopohantajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

viimeisetjuliste neitiaikajuliste seurapelijuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja