THE HUNTER
Australia 2011

Ohjaus: Daniel Nettheim
Käsikirjoitus: Alice Addison, Wain Fimeri
Tuotanto: Vincent Sheehan
Pääosissa: Willem Dafoe, Sam Neill

1 tunti 42 minuuttia

Maaliskuussa Suomessa julkaistiin DVD:llä kaksi Julia Leigh -aiheista liittyvää elokuvaa. Toinen, huomattavasti enemmän kohua maailmalla herättänyt Sleeping Beauty oli kirjailijan oma ohjaustyö ja kertoi nuoren naisen tiestä prostituoiduksi, The Hunter puolestaan hänen romaaniinsa perustuva draamaelokuva, jonka ohjasi TV-ohjaaja Daniel Nettheim.

Verkkaisesti etenevä ja äänimaailmaltaan hyvin hiljainen The Hunter sijoittuu Australian kaukaisiin erämaihin, keskelle-ei-mitään. Martin David (Willem Dafoe) on palkkatappaja, jonka eräs sotateollisuusyhtiö palkkaa etsimään Australian erämaasta sukupuuttoon kuolleeksi luullun tiikerin, kenties viimeisen lajissaan. Matkansa ajan Martin pitää kortteeria erään perheen luona, jonka isä on kadonnut samanlaiselle etsintäreissulle ja kuollut. Vaimo (Frances O'Connor) on masentunut, pienet lapset sen sijaan uskovat isän vain olevan poissa kotoa.

Samalla, kun Martin yrittää parhaansa mukaan suorittaa tehtävänsä ja jäljittää jäljittämättömissä olevan eläimen, hän tutustuu perheeseen, joka kaipaa isää yhtä paljon kuin Martin perhettä. He eivät kuitenkaan saa olla rauhassa, sillä naisen aviomies oli yksi niistä luonnonsuojelijoista, joiden takia kaupungissa asuvat metsurit eivät pääse hankkimaan elantoaan kaatamalla ikivanhan metsän puut.

Elokuvan alkupuoli antaa vihiä siitä, että luvassa olisi jännityselokuva tai ainakin siinä piilisi mysteeri, mutta näin ei lopulta ole. Kyseessä on draama, jossa saalistaja yrittää löytää toisen saalistajan, mutta joutuukin itse muiden saalistuskohteeksi. Elokuvasta jääkin pahemman kerran puuttumaan sisältö, sillä tällaisenaan koko filmi tuntuu melko turhalta; se ei yritäkään lunastaa niitä odotuksia, joita se luo alkupuolella. Tällaisena draamana palkkamurhaajan tahdosta ja tilaisuudesta löytää ja saada uusi elämä, on The Hunter melko keskinkertaista ja jopa yhdentekevää katsottavaa, tosin maisemiltaan upea ja Dafoe on jälleen kerran kiinnostavaa katseltavaa silloinkin, kun hänen roolihahmonsa ei sitä ole.


LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.


DVD-JULKAISU


Julkaisija:
Atlantic Film

Tekstitys:
Suomi, norja, tanska, ruotsi

Ääni:
Dolby Digital 5.1

Kuva:
16:9 (2.35:1)

Levyjä:
1

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 3.7.

theperfectcandidatejuliste theboy2juliste

palomiessamjuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja