THE CURSE OF THE JADE SCORPION
Yhdysvallat / Saksa 2001

Ohjaus: Woody Allen
Käsikirjoitus: Woody Allen
Tuotanto: Letty Aronson
Pääosissa: Woody Allen, Helen Hunt, Charlize Theron

1 tunti 43 minuuttia

Woody Allenin 32. elokuvaohjaus Jadeskorpionin kirous on hauska pieni komedia, joka ei ole mitenkään poikkeuksellisen hyvä filmi, mutta kuitenkin huomattavasti parempi kuin Allenin pari seuraavaa filmiä, Anything Else (2003) ja Melinda & Melinda (2004).

1940-luvulle sijoittuva romanttinen rikoskomedia kertoo vakuutusyhtiön työntekijöistä, tarkastaja C.W. Briggsistä (Allen) ja toimiston toimintaa tehostamaan palkastusta Betty Ann Fitzgeraldista (Helen Hunt). Vanhan koulukunnan vakuutustarkastaja Briggs on jatkuvasti sanaharkassa tasa-arvoon uskovan ja uudistuksia ajavan Fitzgeraldin kanssa. Siviilissä neuroottisesti käyttäytyvä Briggs on ulkomuodostaan huolimatta kova naistenmies, kun taas Fitzgerald on salasuhteessa naimisissa olevan työantajansa (Dan Aykroyd) kanssa.

Firman yhteisissä illanistujaisissa eräs taikuri hypnotisoi Briggsin ja Fitzgeraldin rakastamaan toisiaan. Esityksen päätyttyä kumpikaan heistä ei muista tapahtunutta, mutta eivät siitä välitäkään, kunnes alkaa outojen jalokiviryöstöjen sarja. Syyllinen näihin on Briggs, joka autuaan tietämättömänä tekee rikokset, sillä taikuri kertoo hypnoosiin vaivuttavan taikasanan puhelimitse tälle, antaa ohjeet ryöstöä varten ja lopuksi pyyhkii tämän muistin. Tietenkin Briggs joutuu itse selvittämään ryöstötapauksia, koska uhrit ovat firman asiakkaita. Yksi uhreista on rikkaan perheen erotomaanitytär (Charlize Theron).

Hyvin pitkälti sisätiloissa tapahtuva filmi on tästä johtuen hieman tunkkainen, mutta pienellä budjetilla ei 1940-luvun kaupunkikuvia Jadeskorpionin kirouksen valmistumisaikaan voitu tehdä edes tietokoneen avulla. Jadeskorpionin kirous on kuitenkin yhä kaikkein kallein Allenin elokuva 26 miljoonan dollarin budjetillaan.

Käsikirjoitus on puhdasta Allenia neuroottisine päähenkilöineen, nokkeline repliikkeineen ja yksinkertaisine tarinoineen. Myös roolisuoritukset ovat Allenin elokuvien totuttua tasoa eli loistavia, vaikkakaan tällä kertaa elokuvassa ei ole yhtäkään hienoa sivuosahahmoa.


LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.


DVD-JULKAISU


Julkaisija:
Atlantic Film

Tekstitys:
Suomi, norja, tanska, ruotsi

Ääni:
Dolby Digital Stereo

Kuva:
16:9 (1.77:1)

Levyjä:
1

Ikäraja: 3

Osta tämä elokuva

 |