SUPER 8
Yhdysvallat 2011

Ohjaus: J.J. Abrams
Käsikirjoitus: J.J. Abrams
Tuotanto: J.J. Abrams, Bryan Burk, Steven Spielberg
Pääosissa: Joel Courtney, Riley Griffiths, Elle Fanning

1 tunti 52 minuuttia

J.J. Abrams tuntuu muuttavan kaiken rahaksi, mihin hän ryhtyy. Television puolella hän on ollut mukana luomassa Aliaksen ja Lostin kaltaisia menestyssarjoja, elokuva-alalla hän on kirjoittanut ja osittain tuottanut Mike Nicholsin Henryn tapauksen (1991) ja Mel Gibson -filmin Ikuisesti nuori (1992), tuottanut Cloverfieldin (2008) sekä ohjannut Mission: Impossible III-, Star Trek- ja Super 8 -hittielokuvat. Kaikki nämä tuotannot ovat olleet taloudellisia menestyksiä ja tehneet Abramsista brändin.

{slimbox#1 gl images/muut/arvostelut/2011/joulu/super81.jpg,images/muut/arvostelut/2011/joulu/super81_t.jpg,J.J. Abrams: Super 8;images/muut/arvostelut/2011/joulu/super82.jpg,images/muut/arvostelut/2011/joulu/super82_t.jpg,J.J. Abrams: Super 8; }

Abramsin tuore filmi Super 8 on nimensä mukaisesti paluu 1970-luvun lopulle, jolloin nykypäivän elokuvantekijöistä valtaosa teki ensimmäisiä elokuviaan kaveriporukalla Super 8 -kameralla. Pääosassa on tutunlainen ystäväjoukko, teini- ja esiteini-ikäiset amerikkalaisnuoret, joista löytyy niin pommien räjäyttelystä pitävä ”nörtti”, pelkuri, herkkä poika (Joel Courtney), porukan selkeä johtohahmo kuin myös kaikkien näiden poikien vähemmän salaa ihailema tyttö (Elle Fanning). Pienessä kaupungissa elelevät nuoret kokevat elämänsä yllätyksen, kun kesken yöllisten kuvausten syrjäisellä rautatieasemalla ohikiitävä juna suistuu raiteiltaan. Tapaus vaikuttaa heti alkujaan oudolta, mutta pahin on vielä edessä. Pian koko kaupunki joutuu mystisten varkauksien uhriksi ja ihmisiä alkaa kadota. Tapahtumien todellinen laita on vain paikalle saapuneen Yhdysvaltain armeijan tiedossa, mutta myös sankarijoukkiomme aikoo päästä tilanteen tasalle.

Tuottaja Steven Spielbergin elokuvien tapaan Abramsin Super 8 on erittäin hyvää popcorn-viihdettä, joka on Hollywood-satuilua parhaimmillaan, mutta myös sentimentaalisimmillaan. Väkisin väännettyä tunteilua tarjoilee tällä kertaa ensisijaisesti Joen ja Alicen isien välinen vihanpito johtuen Joen äidin tapaturmaisesta kuolemasta.


LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.


BLU-RAY-JULKAISU


Julkaisija:
Paramount

Tekstitys:
Suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.

Ääni:
DTS-HD True HD 7.1, Dolby Digital 5.1

Kuva:
16:9 (2.40:1)

Levyjä:
1

Ikäraja: 13

Osta tämä elokuva

 | 

Ensi-illat

Keskiviikko 11.12.

ilmestyskirjanytjuliste

Perjantai 13.12.

westernstarsjuliste jouluiloaukrainaanjuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

jouluiloaukrainaanjuliste terasleiditjuliste helenejuliste2 heinahattuvilttitossujaarhakkakoululainenjuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja