THE WARD
Yhdysvallat 2010

Ohjaus: John Carpenter
Käsikirjoitus: Michael Rasmussen, Shawn Rasmussen
Tuotanto: Peter Block, Doug Mankoff, ym.
Pääosissa: Amber Heard, Mamie Gummer

1 tunti 28 minuuttia

John Carpenterin ensimmäinen elokuvaohjaustyö yhdeksään vuoteen osoittautuu suureksi pettymykseksi, kun Halloweenin mestariohjaajastakin on tullut tyypillinen 2000-luvun kauhuohjaaja. Jännitystä saati sitä niin arvokasta tunnelmaa on The Wardista turha etsiä, mutta sen sijaan halpoja, äänitehosteisiin ja kuluneisiin tapoihin perustuvia säikäyttelyitä riittää alusta loppuun saakka.

{slimbox#1 gl images/muut/arvostelut/2011/marras/theward1.jpg,images/muut/arvostelut/2011/marras/theward1_t.jpg,John Carpenter: The Ward;images/muut/arvostelut/2011/marras/theward2.jpg,images/muut/arvostelut/2011/marras/theward2_t.jpg,John Carpenter: The Ward; }

Mysteerinsä Carpenterin elokuvan käsikirjoittajat Michael ja Shawn Rasmussen ovat saaneet ties mistä lähteestä, mutta huomattava yhtymäkohta siinä on Martin Scorsesen Suljettuun saareen. Sen kummempia paljastamatta voidaan kertoa, että vuoteen 1966 sijoittuvassa tarinassa Kristen (Amber Heard) suljetaan mielisairaalaan hänen poltettuaan erään maatalon. Mielisairaalta Kristen ei kuitenkaan vaikuta, vaikkakin hän kohtaa sairaalassa kummittelevan, puoleksi lahonneen nuoren naisen. Saman näyn ovat nähneet myös osaston muut potilaat, mielisairaat nuoret naiset. Uudenlaisiin hoitomenetelmiin, mutta myös sähköshokkeihin uskova tohtori (Jared Harris) ei usko Kristenin kertomuksia öisessä mielisairaalassa hiippailevasta haamusta, joka tappaa jokaisen ”tervehtyneen”, jota odottaisi kotiinpaluu.

Tänä päivänä Carpenter on sitä mieltä, ettei mikään ole niin pelottavaa kuin se, että jotakin tarinan henkilöä kuvattaessa tämän taakse tai viereen ilmestyy tarinan antisankari, tässä tapauksessa tuo murhaajakummitus. Tätä ”yllätysmomenttia” Carpenter toistaa jatkuvalla syötöllä, aivan kuten musiikkivideoiden parista ensimmäisenä elokuvanaan kauhufilmin ohjaamaan päässyt nuori. Kaiken lisäksi tarina junnaa paikoillaan ja mielisairaita näyttelevät nuoret naiset muistuttavat näyttelijätyöltään peräkylän kesäteatterin amatöörinäyttelijöitä, jotka yrittävät vakavissaan tulkita mielisairasta ihmistä. Lopputulos olisi tahattoman koominen, ellei koomisuutta korvaisi ärsyttävyys. Heardin roolisuorituksesta sen sijaan on vaikea sanoa mitään, kun ei hänellä ole mitään näyteltävääkään.


LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.


BLU-RAY-JULKAISU


Julkaisija:
Future Film

Tekstitys:
Suomi, norja, ruotsi

Ääni:
DTS-HD Master Audio 5.1

Kuva:
16:9 (2.35:1)

Levyjä:
1

Ikäraja: 15

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 31.7.

theoutpostjul theboy2juliste

thehighnotejul pekkatopohantajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

viimeisetjuliste neitiaikajuliste seurapelijuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja