SALVATION BOULEVARD
Yhdysvallat 2011

Ohjaus: George Ratliff
Käsikirjoitus: George Ratliff, Doug Max Stone
Tuotanto: Peter Fruchtman, Celine Rattray, Cathy Schulman
Pääosissa: Pierce Brosnan, Jennifer Connelly, Greg Kinnear

1 tunti 36 minuuttia

Larry Beinhartin romaanin pohjalta syntynyt Sunset Boulevard on satiiri, joka nauraa sekä uskovaisuuden, uskovaisten että ei-uskovaisten yhteenottamisten kustannuksella, mutta ei tahdo onnistua siinä kovinkaan hyvin.

Pierce Brosnanille – joka ilmeisesti oppi uudelleen näyttelemään Bond-uran loputtua – pastori Dan Dayn rooli on vain yksi monista hienoista viime vuosien töistä, mutta samalla se on tämän elokuvan parasta antia. Dan Day on erästä kristillistä kirkkoa johtava saarnamies, joka aikoo rakennuttaa kristittyjen kaupungin ja tietysti tienata siinä samalla. Hän ei ole mustavalkoisesti mies, joka ei usko jumalaan ja huijaa ihmisiä heidän uskovaisuuden avulla, vaan pikemminkin epävarma oikeasta kannastaan. Kun asiat alkavat menemään pieleen, hän – kuten monet muutkin – keksii silloin turvautua jumalansa apuun.

{slimbox#1 gl images/muut/arvostelut/2011/marras/salvationboulevard1.jpg,images/muut/arvostelut/2011/marras/salvationboulevard1_t.jpg,George Ratliff: Salvation Boulevard;images/muut/arvostelut/2011/marras/salvationboulevard2.jpg,images/muut/arvostelut/2011/marras/salvationboulevard2_t.jpg,George Ratliff: Salvation Boulevard; }

Tarkemmin ottaen asiat alkavat menemään pieleen heti elokuvan alussa. Pastori on väittelemässä erään ateistikirjailijan, Paulin (Ed Harris), kanssa uskonnosta. Väittelyn jälkeen molemmat osapuolet menevät viettämään rauhallista juttutuokiota, jonka tiimellyksessä Dan vahingossa ampuu antiikkiaseella Paulin. Tilannetta on todistamassa Carl (Greg Kinnear), entinen narkkari ja nykyinen onnellinen jumalan mies, jonka yhtä uskovainen vaimo (Jennifer Connelly) on päästään pehmennyt pahemman kerran. Ampumatapaus lavastetaan itsemurhaksi, mutta pian Dan kertoo asiasta palkolliselleen, väittäen Carlin olleen ampuja. Niinpä pian koko uskovainen kaupunki on sitä mieltä, että Car, tuo entinen narkkari,l on murhamies.

Sinällään hyvin yksinkertainen juoni on kerrottu niin sotkuisesti, että Carlin tilanteen selvittämiseen tarvittaisiin paljon enemmän aikaa kuin mitä sille on annettu. Nyt käy niin, että kun elokuva on pääsemässä mielenkiintoisimpaan kohtaansa, se loppuu. Kunnollista loppua elokuvalla ei siis ole, vaan se korvataan kertomalla kuvatekstien muodossa, mitä nämä henkilöt ovat tehneet elokuvan tapahtumien jälkeen.

Brosnanin, Kinnearin, Connellyn, Harrisin ja Marisa Tomein kaltaisen tähtikaartin saanut elokuva on hyvin ontuvasti käsikirjoitettu ja ohjattu siten, ettei se tempaa mukaansa eikä naurata, vaikka satiiri pitäisi olla kyseessä. Mihinkään se ei uskalla ottaa kantaa eikä tällaiseen elokuvaan sopivaa absurdia huumoria ja tilanteita ole mukana oikeastaan ollenkaan – ellei sitten halua nähdä koko elokuvaa ja sen tilannetta absurdina.


LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.


BLU-RAY-JULKAISU


Julkaisija:
Future Film

Tekstitys:
Suomi, norja, tanska, ruotsi

Ääni:
DTS-HD Master Audio 5.1, Dolby Digital 5.1

Kuva:
16:9 (1.85:1)

Levyjä:
1

Ikäraja: 13

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 31.7.

theoutpostjul theboy2juliste

thehighnotejul pekkatopohantajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

viimeisetjuliste neitiaikajuliste seurapelijuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja