LA TÊTE EN FRICHE
Ranska 2010

Ohjaus: Jean Becker
Käsikirjoitus: Jean Becker, Jean-Loup Dabadie
Tuotanto: Louis Becker
Pääosissa: Gérard Depardieu, Gisèle Casadesus

1 tunti 22 minuuttia

Aikaisemmin kahden miehen lämminhenkisestä ystävyydestä ja juttutuokioistakin kertoneen Jean Beckerin uusin elokuva Päiväni Margueritten kanssa perustuu Marie-Sabine Rogerin romaaniin ja kirjallisuus onkin tarinassa tärkeässä osassa. Filmin pääosissa on Germain-niminen viisikymppinen, suurimahainen ja -nenäinen mies, jonka äiti ei koskaan rakastanut tätä ja joka ei hieman hitaammanpuoleisena ihmisenä ole oppinut lukemaan.

Kuitenkin Germain elelee varsin mukavaa elämää: hänellä on töitä, ystäviä ja kolmikymppinen, hyvännäköinen tyttöystävä (Sophie Guillemin). Eräänä päivänä Germain tapaa puistossa 95-vuotiaan Margueritten (Gisèle Casadesus), joka rakastaa kirjoja ja heikkenevästä näöstään huolimatta on valmis lukemaan romaaneja Germainille. Ystävyydestä kasvaa rakkaussuhde, jossa lapseton äiti saa pojakseen äidittömän pojan.

Liki kahdeksankymmentävuotiaan Beckerin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva on valoisa kuvaus sekä unelmien ja mielikuvituksen että rakkauden tärkeydestä. Oma äiti ei ole voinut antaa Germainille sitä, mitä poika olisi tarvinnut, eikä taas Margueritte ole voinut antaa rakkautta lapsilleen, koska hänellä ei sellaisia ole.

Aidot henkilöhahmot ja etenkin kahden päänäyttelijän hienot roolisuoritukset yhdistettynä Beckerin kesäpäivämäiseen kerrontaan tekevät Päiväni Margueritten kanssa -filmistä hienon ja kauniin pienen elokuvan. Tuskin menee kauaakaan, kun tämä filmi tehdään uudelleen yhdysvaltalaismarkkinoita varten, yhdysvaltalaisten toimesta.


LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.


BLU-RAY-JULKAISU


Julkaisija:
Atlantic Film

Tekstitys:
Suomi, norja, tanska, ruotsi,

Ääni:
DTS-HD Master Audio 5.1

Kuva:
16:9 (2.35:1)

Levyjä:
1

Ikäraja: 7

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 31.7.

theoutpostjul theboy2juliste

thehighnotejul pekkatopohantajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

viimeisetjuliste neitiaikajuliste seurapelijuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja