I DON'T KNOW HOW SHE DOES IT
Yhdysvallat 2011

Ohjaus: Doug McGrath
Käsikirjoitus: Aline Brosh McKenna
Tuotanto: Donna Gigliotti
Pääosissa: Sarah Jessica Parker, Pierce Brosnan

1 tunti 29 minuuttia

Allison Pearsonin romaaniin perustuva Kate Reddy – täydellä teholla yötä päivää on epäselvä elokuva, sillä siitä ei ota millään selvää, kenelle se on suunnattu. Jos sen kuvaamalla tavalla kaikki naiset tietävät, miltä päähenkilöstä, Katesta (Sarah Jessica Parker), tuntuu, miksi hänen tunteensa hetki hetkeltä pitää selittää rautalangasta vääntäen? Miehille tämä elokuva ei kelpaa ja lapsia se ei varmasti kiinnosta senkään vertaa, vaikka katsoja yritetäänkin alentaa pienen lapsen tasolle. Ihmetyttää myös, miksi naiset (oletettavasti) tarvitsevat tällaisia elokuvia; kohentaakseen itsetuntoaan? Eiväthän miehetkään tarvitse jokaisena vuonna isänionturbomiehiä.

Kuten nimi kertoo, kyseessä on mukahauska kertomus yhdysvaltalaisesta naisesta, joka tekee sekä uraa että hoitaa kotiaan ja kahta lastaan. Todellisuudessa hän käy töissä, kuten kaikki muutkin, eikä luo sen erikoisempaa uraa. Kodissa ei juurikaan ole hoitamista, jos siellä asutaan vain iltaisin ja siivoamisenkin todennäköisesti hoitaa palkattu siivooja. Lastenhoidostakin vastaa palkattu tekijä (Jessica Szohr).

Rautalangastavääntämisten ja tylsän tarinan lisäksi elokuvan ongelmana ovat näyttelijävalinnat, huonot roolisuoritukset ja huono ohjaus. Woody Alleninkin kanssa työskennellyt Doug McGrath pysäyttää elokuvan televisiosarjamaisen etenemisen jatkuvasti, kun joku henkilöhahmoista puhuu kameralle siitä, kuinka ihmeellinen ihminen Kate on. Messengerissä Kate chattailee työpaikalta tutun Pierce Brosnanin kanssa, koska tietenkin liikemiehetkin käyttävät Messengeriä.

Kate Reddy – täydellä teholla yötä päivää on onnistunut erinomaisesti saamaan katsojansa vihaamaan itseään ensimmäisen viiden minuutin jälkeen. Siihen harva filmi pystyy.


LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.


BLU-RAY-JULKAISU


Julkaisija:
Future Film

Tekstitys:
Suomi, norja, ruotsi

Ääni:
DTS-HD Master Audio 5.1, Dolby Digital 5.1

Kuva:
16:9 (1.85:1)

Levyjä:
1

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 31.7.

theoutpostjul theboy2juliste

thehighnotejul pekkatopohantajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

viimeisetjuliste neitiaikajuliste seurapelijuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja