PRIMAL
Australia 2010

Ohjaus: Josh Reed
Käsikirjoitus: Josh Reed, Nigel Christensen
Tuotanto: Josh Reed, Nigel Christensen, ym.
Pääosissa: Krew Boylan, Lindsay Farris

1 tunti 22 minuuttia

Australialainen elokuva on tarjonnut viime vuosina hienoja elämyksiä, kun sikäläisiä filmejä on  alkanut ilmestyä myös Suomen DVD-markkinoille. Van Diemenin maan ja Long Weekendin rinnalle sopii erinomaisesti Josh Reedin ohjaama Primal, joka on Long Weekendin tavoin yliluonnollinen kauhukertomus.

Debytoivan Reedin ohjaama ja osittain käsikirjoittama Primal on kertomus viidestä nuoresta aikuisesta, jotka lähtevät etsimään muinaisia kalliomaalauksia Australian asumattomalta syrjäseudulta. Maalaukset löydettyään nuoret leiriytyvät, mutta rento illanvietto keskeytyy, kun eräs heistä sairastuu hyvin oudolla tavalla käytyään uimassa läheisessä lammessa. Aamulla muut retkeilijät saavatkin huomata ystävänsä muuttuneen jonkinlaiseksi zombieksi, jonka tarkoituksena on nyt tappaa ja syödä entiset kaverinsa.

Kalliomaalausten tekoaikaan 12 000 vuoden taa sijoittuva prologi yrittää hieman selittää, mistä elokuvassa on kyse: vuosituhansia vanhasta ihmissyöjästä, jota jo luolamiehet osasivat pelätä ja maalata kuvia peloistaan. Ihme kuitenkin, että yksikään luolamiehistä selvisi, jos nämä esihistorialliset hirviöt liikkuivat yhtä salamannopeasti ja tahattoman koomisesti kuin lopun elokuvan ajan. Tahattoman koominen elokuva on aika ajoin, mutta pääasiassa kuitenkin varsin jännittävä  ja arviolta kolmen markan budjetistaan huolimatta toimivasti toteutettu kauhukertomus.


LISÄMATERIAALI

Making of -dokumentti ja trailereita. Ei suomenkielistä tekstitystä.


DVD-JULKAISU


Julkaisija:
Night Visions (VL-Musiikki)

Tekstitys:
Suomi, norja, tanska, ruotsi

Ääni:
Dolby Digital 5.1

Kuva:
16:9 (2.35:1)

Levyjä:
1

Ikäraja: 18 (tarkastamaton)

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 31.7.

theoutpostjul theboy2juliste

thehighnotejul pekkatopohantajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

viimeisetjuliste neitiaikajuliste seurapelijuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja