THE THREE MUSKETEERS
Espanja / Yhdysvallat / Panama / Iso-Britannia 1973

Ohjaus: Richard Lester
Käsikirjoitus: George MacDonald Fraser
Tuotanto: Alexander Salkind
Pääosissa: Oliver Reed, Raquel Welch, Richard Chamberlain

1 tunti 45 minuuttia

Alexandre Dumas'n klassikkoromaanin vuoden 1973 filmatisointiin liittyy oikeussaleihin johtanut tapaus, kun elokuvan tekijät huomasivat jälkituotantovaiheessa kuvanneensa riittävästi materiaalia kahta filmiä varten. Näin syntyivät Kolme muskettisoturia (1973) ja Neljä muskettisoturia (1974), mutta jälkimmäisestä näyttelijät eivät saaneet erillistä korvausta, koska eivät tienneet joutuvansa samoissa kuvauksissa kahden eri elokuvan tähdiksi.

Paul W.S. Andersonin tuoreen Kolme muskettisoturia -filmatisoinnin ensi-illan aikaan Suomessa päivänvalon Blu-rayllä näkevä vuoden 1973 filmatisointi lienee kaikkein arvostetuin, vaikka sitäkään ei voi pitää erityisen hyvänä elokuvana. Filmiä vaivaa ohjaaja Richard Lesterin kyvyttömyys tehdä toimintakohtauksista toiminnallisia ja kiinnostavia, mutta sen vastapainoksi brittiohjaaja on kyllä onnistunut tuomaan elokuvaan toimivaa brittihuumoria. The Beatles -elokuvan A Hard Day's Night ohjanneen Lesterin oli alunperin tarkoitus saada muskettisotureikseen kyseiset brittipopparit, mutta suunnitelman jääminen toteutumatta on helppo ymmärtää, kun katselee Lesterin filmiä ja sen lukuisia miekkailukohtauksia.

Tutussa tarinassa 1600-luvun köyhä maanviljelijän poika D'Artagnan (Michael York) lähtee maailmalle ryhtyäkseen muskettisoturiksi, mutta itsevarmuutta uhkuva poikanen joutuukin sen sijaan kolmen omalaatuisen muskettisoturin matkaan. Tarinaan liittyyvät myös Ranskan kuningas (Jean-Pierre Cassel), kuningatar (Geraldine Chaplin) ja keplotteleva kardinaali (Charlton Heston), Buckinghamin herttua (Simon Ward). Näyttelijätöihin lukeutuu useita loistavia suorituksia, mutta myös mukana oleva Raquel Welch on kyllä päässyt elokuvaan vain kahdesta syystä ja ne syyt täyttävät hänen korsettinsa yläosan.


LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.


BLU-RAY-JULKAISU


Julkaisija:
Universal

Tekstitys:
Suomi, norja, tanska, ruotsi

Ääni:
DTS-HD Master Audio 5.1

Kuva:
16:9 (1.78:1)

Levyjä:
1
Ikäraja: 15

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 31.7.

theoutpostjul theboy2juliste

thehighnotejul pekkatopohantajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

viimeisetjuliste neitiaikajuliste seurapelijuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja