4K UHD -arvostelu: Bruce Lee potkii ja vinkuu Enter the Dragonissa (1973)

a

ENTER THE DRAGON
Yhdysvallat 1973

Ohjaus: Robert Clouse
Käsikirjoitus: Michael Allin
Tuotanto: Fred Weintraub, Paul Heller
Pääosissa: Bruce Lee, John Saxon, Ahna Capri

1 tunti 43 minuuttia

Englantilainen vakooja pyytää kamppailulajiekspertti Leen (Bruce Lee) apua saadakseen nalkkiin huumekaupasta ja parituksesta epäillyn entisen munkin Hanin (Shik Kien). Lee ottaa tehtävän vastaan, lähtee Hanin omistamalle yksityissaarelle ja joutuu tuon tuostakin ottamaan paidan pois päältään, vinkumaan kuin hännälle astuttu kissa ja latomaan konnia turpaan.

Lohikäärmeen kidassa eli Enter the Dragon ei tarjoa juurikaan sisältöä. Juoni on vain tekosyy sille, että 32-vuotias Bruce Lee pääsee esittelemään kamppailulajitaitojaan. Jos tämän sorttinen elokuva ei kiinnosta, niin Enter the Dragonilla ei ole paljonkaan tarjottavaa. Se on toisaalta kuvattu scopena, mutta kuvat ovat erittäin voimakkaasti valaistuja ja siitä syystä kaikki sisäkuvat näyttävät siltä kuin ne olisi kuvattu tv-studiossa. Erityisen hölmöltä vaikuttaa elokuvan surkea jälkiäänitys, joka on tehty koko rainaan alusta loppuun saakka ja paljon huonommin kuin esimerkiksi tuon ajan italialaisissa elokuvissa.

Tuore 4K UHD -tallenne on melkoinen harppaus kuvanlaadussa verrattuna elokuvan vanhaan Blu-ray-tallenteeseen. Teoksen elokuvallinen, filmillinen, olemus on säilytetty ja HDR-tekniikkaa on käytetty maltillisesti.

 
1tahtea
1tahtea1tahtea


Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios / Warner Bros.
Kuvasuhde: 2,39:1, 2160 p, HDR, 24 fps
Ääni: Dolby Atmos-TrueHD
Tekstitys: suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.
Ikäraja: 16
Levyjä: 1


Lisämateriaali: teatterilevitys- ja special edition -versiot, Linda Lee Cadwell esittelee elokuvan (vanha SD-video) sekä tuottajan ja käsikirjoittajan kommenttiraita.


  dvd