Teräsleidit (2020)

karsimysjakunniabd

TERÄSLEIDIT
Suomi 2020

Ohjaus: Pamela Tola
Käsikirjoitus: Pamela Tola, Aleksi Bardy
Tuotanto: Aleksi Bardy, Dome Karukoski, Sirkka Rautiainen / Helsinki-filmi Oy
Pääosissa: Leena Uotila, Seela Sella, Saara Pakkasvirta

1 tunti 32 minuuttia

Näyttelijä Pamela Tolan toinen elokuvaohjaustyö Teräsleidit muistuttaa enemmän ruotsalaista kuin suomalaista komediaa. Tolan ja tuottaja Aleksi Bardyn kirjoittamassa elokuvassa kolme siskosta, kukin jo reilusti yli seitsemänkymppisiä, lähtevät kenties viimeiselle yhteiselle retkelleen.

Inkeri (Leena Uotila) on tappanut miehensä (Heikki Nousiainen) perheriidan päätteeksi. Siskoskolmikon hölmö osapuoli Sylvi (Saara Pakkasvirta) lähtee Inkerin kaveriksi käymään isosisko Railin (Seela Sella) luona. Raili on äveriäs asianajaja, joka lupaa apunsa murhasyytettään odottelevalle siskolleen, tietysti normaalia palkkiotaan halvemmalla. Ennen poliisille ilmoittautumista kolmikko lähtee käymään jossakin, mutta päätyvät muistoihinsa ja katselemaan elämäänsä toisestakin näkökulmasta.

Päivi Kettusen kuvaama Teräsleidit on paljon elokuvallisempi ja miellyttävämpi katseltava kuin Tolan esikoisohjaus Swingers, mutta hauska sekään ei ole. Se on tietysti aika monen komedian yleisin piirre: olivatpa ne miten viihdyttäviä tai sympaattisia tahansa, niin hauskuuteen vain harva yltää. Ei se riitä, että päähenkilöillä on hauskaa. Teräsleideissä paras huumori löytyy arkisista havainnoista eikä esimerkiksi siitä, kun elämänsä viimeisiä askeleita ottava vanhus löytää nuoren rakastajan.

1tahtea1tahtea1tahtea

 

Tallennejulkaisu:
Levittäjä: SF Studios, 15.6.2020
Kuvasuhde: 2,39:1
Ääni: DTS-HD MA 5.1, DD 5.1
Tekstitys: suomi heikkokuuloisille, ruotsi
Ikäraja: 7

Lisämateriaali: ei lisämateriaalia.


dvd

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).