michaelcainebillionSir Michael Caine, 81, kuvasi alkuvuodesta 1967 kolmatta Harry Palmer -agenttiseikkailua mm. Helsingissä, Turussa ja Porvoossa. Ken Russellin ohjaamassa Miljardin dollarin aivot -elokuvassa brittiagentti päätyy nimenomaan Helsinkiin, ei Venäjälle, jota vielä Neuvostoliiton aikaan Suomi ja eritoten Helsinki usein saivat valkokankaalla esittää.

YouTubesta löytyy elokuvan kuvauksissa Helsingissä nauhoitettu radiohaastattelu, jossa Caine kertoo sekä Harry Palmerin uusista kuulumisista että filmaamisesta kylmässä Suomessa. Kuvausryhmälle tuotti vaikeuksia nimenomaan kylmyys, josta varsinkaan kamerat eivät pitäneet. Suomen-kuvauksissa tuotannon täkäläisenä yhteyshenkilönä oli Åke Lindman, joka yhdessä myöhemmän vaimonsa Pirkko Mannolan kanssa nähtiin itse filmissä avustajatehtävissä. Lindman hoiti vastaavia tehtäviä myös muissa Suomessa kuvatuissa ulkomaisissa elokuvatuotannoissa.

Cainen elokuvista on Suomessa kuvattu myös John Sturgesin ohjaamaa sotafilmiä Kotka on laskeutunut (1976), John Mackenzien agenttitrilleriä Neljäs sopimus (1987) ja Terence Youngin agenttiseikkailua The Jigsaw Man (1984), jota ei Suomen teattereissa julkaistu. Sturgesin elokuva sai Suomessa 129 327 katsojaa, Mackenzien elokuva vain 9 723 katsojaa.

James Bond -elokuvien menestyksen innoittamana syntynyt Harry Palmer -elokuvasarja kertoi tavallisesta, hieman epävarmasta miehestä, josta tulee salainen agentti. Sidney J. Furien Salaisen agentin kansion (1965) aloittama elokuvasarja jatkui Guy Hamiltonin ohjaamalla Hautajaisilla Berliinissä (1967) ja Russelin Miljardin dollarin aivoilla (1968). 1990-luvulla sarjaan tehtiin vielä kaksi osaa televisioelokuvina, George Mihalkan ohjaama Tappavaa menoa Pekingissä (1995) ja Douglas Jacksonin Pietarin keskiyö (1996).

Filmisarjan kolme ensimmäistä osaa tuotti Harry Saltzman, joka löi itsensä läpi Tony Richardsonin Nuori viha- ja Kun hymy hyytyy -elokuvien sekä Karel Reiszin Lauantai-illasta sunnuntaiaamuun -filmin tuottajana. Albert R. Broccolin kanssa Saltzman tuotti ensimmäiset yhdeksän Bond-filmiä.

Future Film on julkaissut Harry Palmer -sarjan elokuvista ensimmäisen ja kaksi viimeistä osaa sekä erillisjulkaisuina että yhtenä kokoelmana. Hautajaiset Berliinissä ja Miljardin dollarin aivot ovat MGM:n katalogia. Atlantic Film levittää Kotka on laskeutunut -elokuvan ja Scanbox Neljännen sopimuksen DVD-julkaisua.