Kun on kotimaisista elokuvista kiinnostunut, on yleensä kiinnostunut myös kotimaisesta musiikista. Kuitenkaan tämän melkeinpä elinikäisen harrastuksen aikana en ole tullut löytäneeksi toista suomalaista laulajaa, jolla olisi yhtä hieno ääni kuin Tapio Heinosella (1941–1985). Siksi onkin sitä suurempi sääli, että Heinonen on tänä päivänä melko unohdettu, lähinnä vain vanhempien ihmisten muistama, jos heidänkään.

Viime vuoden lopulla EMI-levy-yhtiö teki kuitenkin tärkeän kulttuurityön suomalaiselle musiikille julkaisemalla kuuden levyn CD-kokoelmana kaikki Heinosen studiolevytykset. Vähintäänkin kohtuulliseen hintaan kaupoissa myytävä kokoelma on suositeltava hankinta myös niille, jotka eivät Heinosesta tiedä vielä mitään, mutta ovat hyvien lauluäänten ystäviä.

Elokuvien ystäville kokoelma tarjoaa myös muutamia elokuvista tuttuja lauluja pehmeä-, matalaäänisen Heinosen tulkitsemana. Suomalaisen versionsa Heinonen on tehnyt mm. Artur Hillerin Love Story -megahitin tunnussävelmän pohjalta sävelletystä nimikkokappaleesta (joka löytyy levyltä sekä suomen- että englanninkielisenä), Victor Flemingin Ihmemaa Ozista tutusta Sateenkaaren tuolla puolen -ikivihreästä ja peräti myös Aristokatit-laulusta, joka on peräisin Disneyn piirrettyklassikosta. Mukana on myös Auringon lapset, jonka Georg Malmstén sävelsi Erkki Karun idean pohjalta samannimistä suomalais-virolaista yhteistuotantoelokuvaa varten, jota ei koskaan Suomessa esitetty.

Vanhoja suomalaisia lauluja tuntevat tunnistanevat myös sellaiset laulut kuten Hyvää, hyvää iltaa, Tuoll' on mun kultani, Yksi ruusu on kasvanut laaksossa, Kuusamo ja Sininen uni. Mukana on myös muutama joululaulu, kaiken kruunaavan Sylvian joululaulun kera.

Heinosen parhainta antia ovat juuri ne hänen tunnetuimmat kappaleensa: Yesterday When I Was Young ja erityisesti sen suomenkielinen versio Eilen kun mä tiennyt en, Julian Grimau, En kadu mitään, Vanha tie, Korttihai, Pienen pojan haaveet, Minun tieni, Hän ja Satumainen onni.