Coppola leikkasi Kummisetä 3:n uudelleen – tulossa Suomessa Blu-ray-levitykseen

kummiseta3still1
Al Pacino on Michael Corleone.

Vuosi sitten Ilmestyskirja. Nyt -elokuvastaan uuden leikkausversion ensi-iltaan saatellut Francis Ford Coppola on nyt tehnyt saman tempun Kummisetä osa III:lle. The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone -nimen saanut uusi versio nähdään Yhdysvalloissa elokuvateattereissa 4. joulukuuta ja neljä päivää myöhemmin elokuva julkaistaan Blu-ray-tallenteena. Suomessa elokuva tulee suoraan Blu-ray-levitykseen tammikuussa 2021.

Uuden leikkausversion traileri julkaistiin vajaa viikko sitten. Eroavaisuuksista alkuperäiseen versioon ei vielä ole tarkkaa tietoa, mutta uusi versio on viisi minuuttia alkuperäistä lyhyempi.

– Näette elokuvan, jossa on eri alku, eri loppu ja jossa useiden kohtausten paikkaa on vaihdettu, Coppola kertoo esipuheessaan.

Kummisetä osa III oli trilogian ylivoimaisesti heikoin yleisömenestys. Suomessa sen näki noin 98 000 katsojaa, kun taas ensimmäinen osa sai 637 000 ja toinen osa 228 000 katsojaa.

Ilmestyskirja. Nyt: Final Cut pyöri Suomen valkokankailla vuodenvaihteessa ja se on sittemmin julkaistu Blu-ray-tallenteena.

 

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).