Anton Yelchin on kuollut

antonyelchin1
Anton Yelchin elokuvassa Star Trek (2009). Kuva: Paramount

Näyttelijä Anton Yelchin kuoli kotipihallaan sattuneessa onnettomuudessa jäätyään oman autonsa alle, TMZ-uutissivusto kertoo. Yelchinin kuolemasta on uutisoinut myös Variety, jolle Yelchinin edustaja on vahvistanut uutisen ja kertonut kuolinsyyksi liikenneonnettomuuden.

Yelchin syntyi Leningradissa 11. maaliskuuta vuonna 1989; hän oli kuollessaan 27-vuotias. Yelchinin perhe muutti Yhdysvaltoihin pojan ollessa vain muutaman kuukauden ikäinen.

Valkokangasdebyyttinsä Yelchin teki John Herzfeldin toimintaelokuvassa 15 minuuttia (2001). Samana vuonna hänet nähtiin merkittävässä roolissa Lee Tamahorin Tappavassa seitissä ja toisessa pääosassa Anthony Hopkinsin rinnalla Pedon sydämessä. Muita Yelchinin varhaisia elokuvia ovat Nick Cassavetesin Alpha Dog (2006) ja Jon Pollin Charlie Bartlett (2007).

Pienemmissä riippumattomissa tuotannoissa näyttelemisen ohella Yelchin nähtiin myös muutamassa suuressa studiotuotannossa. McG:n Terminator – pelastuksessa (2009) hänellä oli Kyle Reesen rooli ja Yelchin nähtiin Chekovina kaikissa kolmessa uudessa Star Trek -elokuvassa, joista viimeisin saa ensi-iltansa myöhemmin tänä vuonna.

Yelchin nähtiin myös Drake Doremusin Like Crazyssa (2011), Jodie Fosterin Majavassa (2011), Graig Gillespien Fright Nightissa (2011), Jim Jarmuschin Only Lovers Left Alivessa (2013), Stephen Sommersin Odd Thomasissa (2013) ja Paul Schraderin Dying of the Lightissa (2014).