VLMedia Oy julkaisee Visa Mäkisen ohjaaman Pekka & Pätkä ja tuplajättipotti -elokuvan (1985) ensimmäistä kertaa DVD:llä huhtikuun 7. päivänä. Mäkisen kaikki muut yksitoista pitkää elokuvaa sekä Pekka ja Pätkä -televisiosarja (1986) ilmestyvät uusina painoksina kauppoihin ensi viikon perjantaina.

Vuonna 1985 valmistunut Pekka & Pätkä ja tuplajättipotti oli Mäkisen kolmesta Puupää-teoksesta ensimmäinen. Elokuvateatterilevityksen jälkeen sitä on levitetty vain 1980-luvun lopulla julkaistun VHS-tallenteen muodossa; televisiossa elokuvaa ei ole koskaan esitetty. 

Suomen Filmiteollisuus Oy oli vuosina 1953–1960 tuottanut yhteensä kolmetoista Puupää-filmiä, joista ensimmäinen oli Ville Salmisen ja viimeinen Aarne Tarkaksen ohjaama, yksitoista elokuvaa siltä väliltä  Armand Lohikosken ohjauksia. 1980-luvun puolivälissä Mäkinen hankki hahmojen filmatisointioikeudet sarjakuvat luoneen Ola Fogelbergin perikunnalta.

Pekka & Pätkä ja tuplajättipotti sai elokuvateattereissa vain 4 050 katsojaa, mutta seuraavana vuonna valmistunut Pekka ja Pätkä -niminen televisiosarja antoi Mäkiselle aihetta tehdä vielä toinenkin valkokangassovitus. Kuitenkin Pekka Puupää poliisina (1986) sai sekin vain 4 312 katsojaa.

Pekka & Pätkä ja tuplajättipotissa Pekka Puupään roolissa nähdään Mauri Kuosmanen, televisiosarjassa ja jatko-osassa roolia näyttelee Esko Roine.

pekkajapatkatuplajattipottidvd1

Ensi-illat

Keskiviikko 15.6.

A

Keskiviikko 29.6.

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

B B B

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat