Blu-ray-arvostelu: Venom: Let There Be Carnage (2021) on hauska vain hetkittäin

a

VENOM: LET THERE BE CARNAGE
Yhdysvallat 2021

Ohjaus: Andy Serkis
Käsikirjoitus: Kelly Marcel
Tuotanto: Avi Arad, Matt Tolmach, Amy Pascal, ym.
Pääosissa: Tom Hardy, Michelle Williams, Woody Harrelson

1 tunti 37 minuuttia

Ruben Fleischerin ohjaama Venom (2018) ei ollut sekään toimiva kokonaisuus, mutta Andy Serkisin ohjaama jatko-osa on sitä vielä vähemmän. Tom Hardy näyttelee jälleen toimittaja Eddie Brockia, jonka kanssa samassa ruumiissa asuu Venom-niminen aivoja syövä ja rääväsuinen avaruusolio. Tällä kertaa Eddie joutuu tekemisiin vankilassa istuvan sarjamurhaajan kanssa ja onnistuu Venomin avulla varmistamaan murhamiehen kuolemantuomion, mistä tämä ei ole erityisen iloinen.

Läpi elokuvan Eddie elää erikoisessa symbioosissa Venomin kanssa ja haikailee Annen (Michelle Williams) perään. Niin haikailee myös elokuvan katsoja, sillä Williams on mukana vain muutamassa kohtauksessa. Oikeastaan mitään muutakaan tarjottavaa, Hardyn ajoittain hauskaa Jekyll ja Hyde -roolisuoritusta lukuun ottamatta, Venomin jatko-osalla ei olekaan. Se on outo yhdistelmä isoja, CGI-kuvin rakennettuja toimintakohtauksia ja interiöörejä, jotka mitäänsanomattomassa valaistuksessaan ja selvässä lavastemaisuudessaan tuovat mieleen television tilannekomediasarjat. Visuaalista puolta haittaa huomattavasti se, että jälkituotannossa kuvan mustia sävyjä on säädetty kirkkaammiksi sillä seurauksella, että kaikki mustat ovat nyt harmaita.

Käsikirjoitus on ollut ilmeisen heikko eikä ohjaaja ole löytänyt elokuvaansa oikeita sävyjä. Koko jutun hengettömyydestä kertoo paljon se, ettei vankilassa istuvaa mielipuolista sarjamurhaajaa näyttelevä ja yleensä tällaisissa rooleissa loistava Woody Harrelson herätä nyt minkäänlaisia tunteita.


1tahtea1tahtea

 

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios / Sony / Columbia Pictures
Kuvasuhde: 1,85:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Tekstitys: suomi, ruotsi
Ikäraja: 12
Levyjä: 1


Lisämateriaali: poistettuja kohtauksia, pieleen menneitä ottoja, muutama dokumentti, jne.


  dvd