Blu-ray-arvostelu: Copshop (2021) jäljittelee John Carpenterin ja Howard Hawksin klassikoita

a

COPSHOP
Yhdysvallat 2021

Ohjaus: Joe Carnahan
Käsikirjoitus: Joe Carnahan, Kurt McLeod, Mark Williams
Tuotanto: Joe Carnahan, Mark Williams, Tai Duncan, ym.
Pääosissa: Gerard Butler, Frank Grillo, Alexis Louder

1 tunti 47 minuuttia

Joe Carnahanin ohjaama ja osittain käsikirjoittama Copshop on köyhän miehen versio John Carpenterin ensimmäisestä klassikkoelokuvasta Hyökkäys poliisiasemalle (1975), joka puolestaan oli nykypäivään sijoitettu muunnelma vielä monta kertaa suuremmasta klassikosta, Howard Hawksin Rio Bravosta (1959). Copshopista ei ole klassikoksi, mutta sen tuttuus ja vanhanaikaisuus viehättävät.

Frank Grillo, joka näytteli pääosan Carnahanin edellisessä elokuvassa Boss Level (2020), nähdään nyt rikollisena nimeltä Teddy, joka on kussut väärien ihmisten muroihin ja saanut peräänsä palkkatappajat. Turvaan päästäkseen hän tempaisee turpaan nuorta naispoliisia Valerieta (Alexis Louder), joka vie miehen putkaan. Siellä hän kuvittelee olevansa kuin herran kukkarossa, mutta mafian palkkatappaja (Gerard Butler) tekeytyy juopoksi ja pääsee viereiseen selliin odottamaan sopivaa tilaisuutta päästää Teddystä ilmat pihalle. Kun se ei onnistu riittävän nopeasti, kollega (Toby Huss) hyökkää poliisiasemalle hullunkiilto silmissään ja automaattiase kourassaan, valmiina tappamaan surutta niin poliisit kuin vangitkin.

Lähes kokonaan yhdessä rakennuksessa ja sielläkin pääosin yhdessä huoneessa tapahtuva Copshop on ajoittain hauska ja vähän jännittäväkin, mutta liian tutunlainen, kliseinen ja sepitetty ollakseen aidosti kiinnostava rikoselokuva. Asiaa ei lainkaan auta Frank Grillo, joka ei yksinkertaisesti osaa näytellä. Butlerillakaan ei montaa ilmettä ole, mutta sentään pieni ripaus filmitähden karismaa. Selvästi parhaimmista roolisuorituksista vastaavat Louder ja Huss pelastavatkin paljon. Mitä taas kuvalliseen toteutukseen tulee, Copshop on kelpoa tavaraa, mutta aidon tulen ja ammunnan korvaaminen kehnoilla digitehosteilla on lällärimeininkiä.


1tahtea1tahtea1tahtea

 

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios
Kuvasuhde: 2,39:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Tekstitys: suomi, ruotsi
Ikäraja: 16
Levyjä: 1


Lisämateriaali: ei lisämateriaalia


  dvd