4K UHD -arvostelu: The Suicide Squad (2021) naurattaa ja hengästyttää

a

THE SUICIDE SQUAD
Yhdysvallat 2021

Ohjaus: James Gunn
Käsikirjoitus: James Gunn
Tuotanto: Charles Roven, Peter Safran
Pääosissa: Margot Robbie, Idris Elba, John Cena, Joel Kinnaman

2 tuntia 12 minuuttia

David Ayerin ohjaamasta Suicide Squadista (2016) ei jäänyt mieleen oikeastaan mitään muuta kuin Margot Robbien Harley Quinn, joka onkin sittemmin seikkaillut omassakin elokuvassaan. James Gunnin ohjaama ja käsikirjoittama The Suicide Squad aloittaa konseptin aivan alusta täysin erilaisella sävyllä ja painotuksella. Marvelille Guardians of the Galaxy -elokuvat tehnyt ja sitä ennen hyvää mustaa huumoria Superilla (2010) tarjoillut Gunn on tehnyt The Suicide Squadista sitä, mitä tällaisen hölmön tarinan pitääkin olla: hauskan ajanvietevälineen.

Kuten arvata saattaa, The Suicide Squadissa ei oikeastaan ole tarinaa, mutta siinä on kuitenkin juoni. Corto Maltesen saarelle vallankaappausta tekemään lähetetty supersankareiden iskuryhmä tapetaan heti rantautuessaan, ainoastaan Harley Quinn (Robbie) ja Rick Flag (Joel Kinnaman) jäävät henkiin ja otetaan vangeiksi. Suicide Squadin armoton päällikkö (Viola Davis) kiristää lähettää tilalle uuden iskuryhmän, jonka jäsenet hän poimii näitä mutantteja säilövästä vankilasta lupaamalla lyhennettyjä tuomioita. Bloodsport (Idris Elba), Peacemaker (John Cena), Polka-Dot Man (David Dastmalchian), Ratcatcher 2 (Daniela Melchior) ja King Shark (äänenä Sylvester Stallone) lähtevät matkalle, joka etenee verrattain hitaasti, mutta matka on hyvinkin miellyttävä hengästyttävien toimintakohtausten, oikeastikin hauskojen vitsien ja osuvien roolisuoritusten seurassa.

Huumorin lisäksi James Gunn on ottanut The Suicide Squadiin mukaan sen sarjakuvamaisuuden, joka on ollut pitkään kateissa myös DC Comicsin elokuvista. Toimintakohtaukset ovat korostetun väkivaltaisia ja verisiä, supersankarit ovat ulkomuodoltaan tai luonteenpiirteiltään toinen toistaan koomisempia, onpa mukana jopa muutama supersankarieläinkin ja Corto Maltesen saari tapahtumapaikkana on tietysti suora viittaus samannimiseen DC Comicsin sarjakuvaan. Synkistelyyn sopivan valaisun ja värimäärittelyn sijaan The Suicide Squadissa ollaan luonnollisemmassa valossa ja mukana on laaja värien skaala. CGI-kuvia on tietysti lukematon määrä, mutta tässä elokuvassa on niin paljon oikeasti kameran edessä kuvattua tavaraa, että se tuo sarjakuvamaisen hauskanpidon lisäksi myös elokuvallisuudessaan mieleen 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen supersankarielokuvat. The Suicide Squad ja Shazam! ovat parasta, mitä DC Comics ja Marvel ovat aikoihin tarjonneet.


1tahtea1tahtea1tahtea1tahtea

Markkinoiden parhaimmilla Red-kameroilla 8K-laadulla kuvattu ja 4K-laadulla masteroitu elokuva näyttää tietenkin erinomaisen hyvältä 4K UHD -tallenteena.

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios / Warner Bros.
Kuvasuhde: 1,85:1, 2160 p, 24 fps, HDR10+, Dolby Vision
Ääni: Dolby Atmos-TrueHD, Dolby Digital 5.1
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ikäraja: 16
Levyjä: 2 (UHD + BD)


Lisämateriaali: poistettuja ja pidennettyjä kohtauksia, pieleen menneitä ottoja, neljän kohtauksen omat making of -dokumentit sekä muutama muu dokumentti, ohjaajan kommenttiraita ja kolme retrohenkistä traileria.


  dvd