Blu-ray-arvostelu: Järki seisoo, rekka kulkee ja tunnelma on vahva elokuvassa Roadgames – kuolema kyydissä (1981)

a

ROADGAMES
Australia 1981

Ohjaus: Richard Franklin
Käsikirjoitus: Richard Franklin, Everett De Roche
Tuotanto: Richard Franklin
Pääosissa: Stacy Keach, Jamie Lee Curtis

1 tunti 41 minuuttia

Ennen kuin australialainen Richard Franklin lennätettiin Hollywoodiin ohjaamaan Psyko II:ta (1982), hän teki kotimaassaan jännityselokuvan Roadgames – kuolema kyydissä (1981), jossa kumi palaa ja järki seisoo, mutta tunnelma on vahva ja meininki rento.

Runsaalla lakonisella, tilanteista ja matkan varrella kohdatuista tyypeistä syntyvällä huumorilla valeltu elokuva kertoo rekkakuski Quidista (Stacy Keach), jenkistä vieraalla maalla, joka ajaa lihateollisuuden lakon aikaan arvokkaaksi käynyttä kinkkukuormaa pitkin Australian erämaata, seuranaan dingokoiransa. Yhtenä iltana hän aikoo jäädä motelliin yöksi, mutta joku toinen mies vie viimeisen huoneen Quidin nenän edestä. Vieraalla miehellä on seuranaan nuori nainen, joka löytyy seuraavana päivänä murhattuna. Asiasta kerrotaan radiossa ja Quid osaa tietysti ynnätä ja arvata, että hänen kanssaan samaan suuntaan, mutta eri tahtiin liikkuva vieras mies on myös murhamies. Quid ei tiedä, että se on kuitenkin hän, joka on jutussa pääepäilty.

Tavoistaan poiketen Quid poimii rekkansa kyytiin liftarin (Jamie Lee Curtis), jossa on sen verran kanttia ja nuorta seikkailijaa, että he aikovat yhdessä selvittää, mitä murhamiehen pakettiautosta oikein löytyy. Jos nyt vaan saavat tämän ensin kiinni.

Scopena kuvattu Roadgames – kuolema kyydissä on jatkuvaa menoa, tien päällä ollaan melkein koko ajan, maisema vaihtuu, auringo laskee ja tähdet syttyvät. Kaikki on kuvattu rosoisesti ja komeasti, tunnelma on korkealla ja kyyti on mainio.


1tahtea1tahtea1tahtea1tahtea
 

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: Future Film
Kuvasuhde: 2,35:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: DTS-HD MA 2.0, Dolby Digital 2.0
Tekstitys: suomi, ruotsi
Ikäraja: 16
Levyjä: 1


Lisämateriaali: ei lisämateriaalia


  dvd