Blu-ray-arvostelu: Hiljainen paikka osa 2 (2021) on kelpo jännäri

a

A QUIET PLACE PART II
Yhdysvallat 2021

Ohjaus: John Krasinski
Käsikirjoitus: John Krasinski
Tuotanto: John Krasinski, Michael Bay, Andrew Form, Brad Fuller
Pääosissa: Emily BLunt, Cillian Murphy, Millicent Simmonds, Noah Jupe

1 tunti 37 minuuttia

Näyttelijä John Krasinskin ohjaama ja osittain käsikirjoittama kauhujännäri Hiljainen paikka (2018) on selvästi lajityyppinsä paremmasta päästä, vaikka se ei vielä paljon olekaan. Se on hyvin yksinkertaisen idean – ulkoavaruudesta maahan tulleet sokeat hirviöt metsästävät ihmisiä äänen perusteella, pienimmänkin äänen, joten hengissä säilymiseksi on pidettävä turpansa tukossa – hyvien näyttelijöiden ja kuvalehtimäisen amerikkalaisen perheen varaan rakennettu juttu. Siksi se toimi ja siksi se ei ollut sen parempikaan.

Jatko-osaksi Hiljainen paikka osa 2 on poikkeuksellisen onnistunut. Alkuun on sijoitettu takaumajakso, jossa nähdään viimeiset hetket ennen ihmiskunnan tuhoa. Sen jälkeen ollaan taas yksinkertaisen jännitysjuonen äärellä: Evelynin (Emily Blunt) on pidettävä hengissä itsensä lisäksi sylivauvaa ja kahta teini-ikäistä lastaan, joista kuopus, kuuro Regan (Millicent Simmonds) päättää lähteä etsimään yhtä ja samaa levyä jatkuvasti pyörittävää radioasemaa toiveenaan löytää muita ihmisiä. Tyttö joutuu tietysti liriin.

Krasinskin elokuva on hyvää, joskin yllätyksetöntä ja vähän päämäärätöntä jännitystä, omassa lajityypissään silti selvästi älykkäämmästä päästä. Kuvaajana on tällä kertaa brittiläinen Polly Walker, joka on jatkanut siitä, mihin ensimmäisen osan kuvannut tanskalainen Charlotte Bruus Christensen jäi. Walker on kertonut Krasinskin halunneen pitkiä ottoja, joissa arkipäiväiset tilanteet päättyvät epätavalliseen tilanteeseen murhanhimoisen hirviön ilmestyessä hetkessä paikalle kuultuaan pienenkin äänen. Koko jutun ideahan on siinä ja puolitoistatuntisessa mitassaan se on hyvää viihdettä.

1tahtea1tahtea1tahtea
 

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios / Paramount
Kuvasuhde: 2,39:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: Dolby Atmos-TrueHD
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ikäraja: 16
Levyjä: 1


Lisämateriaali: pari dokumenttia ja ohjaajan kuvauspäiväkirja


  dvd