Maggie Gyllenhaalin taidonnäyte – arvostelussa The Kindergarten Teacher (2018) | Blu-ray

a

THE KINDERGARTEN TEACHER
Yhdysvallat, Israel, Iso-Britannia, Kanada 2018

Ohjaus: Sara Colangelo
Käsikirjoitus: Sara Colangelo
Tuotanto: Maggie Gyllenhaal, Talia Kleinhendler, ym.
Pääosissa: Maggie Gyllenhaal, Parker Sevak, Anna Baryshnikov

1 tunti 37 minuuttia

Maggie Gyllenhaalin näyttelemä lastentarhan opettaja Lisa on tyytymätön omin saavutuksiinsa, elämäänsä ja liian tavanomaisiin, aikuisiän kynnyksellä oleviin lapsiinsa. Runokurssin aloittanut Lisa huomaa sattumalta eräänä työpäivänä, että hänen 5-vuotias paimennettavansa Jimmy (Parker Sevak) on ilmiömäisen hyvä runoilija – ikäisekseen ja ehkä muutenkin. Jimmystä muodostuu nopeasti pakkomielle Lisalle, joka pääsee lähelle sellaista lahjakkuutta, jota hän toivoisi löytyvän itseltään tai edes lapsiltaan, mutta jota ei ole näkynyt.

Sara Colangelon toinen pitkä elokuva on moninkertaisesti parempi kuin hänen esikoisensa, umpitylsä draama Little Accidents (2014), jonka on kernaasti halunnut unohtaa. The Kindergarten Teacher sen sijaan on kelpo draamaelokuva elämäänsä ja valintoihinsa, ehkä oman rohkeutensa puutteeseen pettyneistä ihmisistä, jotka haluaisivat olla enemmän.

Nykypäivän keskiverroista amerikkalaisista draamaelokuvista poiketen The Kindergarten Teacher on kuvattu filmille ja vieläpä anamorfisella optiikalla. Mieleenpainuva katselukokemus se ei silti ole, mutta nämä valinnat ja ratkaisuvat kuvastavat sitä, että Colangelon ja kumppaneiden rima on asetettu korkealle. Suurin saavutus on kuitenkin Gyllenhaalin mainion roolisuorituksen kautta löytyvä tavallisen, sydämellisen ihmisen – naisihmisen ja vieläpä äidin – pimeä puoli, jolle astumisen jälkeen huonot ratkaisut seuraavat toisiaan ja elämä on perusteellisesti pilalla.

1tahtea1tahtea1tahtea

 

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: Non Stop Entertainment / Booky
Kuvasuhde: 2,35:1
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Tekstitys: suomi, ruotsi, norja, tanska, ym.
Ikäraja: 7
Levyjä: 1

Katsottu ilman tekstitystä.

Lisämateriaali: ei lisämateriaalia


  dvd