Blu-ray-arvostelu: Juonenkäänteiden riivaama kauhujännäri I See You (2019) sai kehnon tallennejulkaisun

a

I SEE YOU
Yhdysvallat 2019

Ohjaus: Adam Randall
Käsikirjoitus: Devon Graye
Tuotanto: Matt Waldeck
Pääosissa: Helen Hunt, Jon Tenney, Owen Teague

1 tunti 37 minuuttia

I See You alkaa kauhukertomuksena, mutta useiden järjettömien käänteiden myötä se muuttuu milloin rikoselokuvaksi, komediaksi tai kostotarinaksi. Näiden loputtomien yllätysten takia on parasta todeta elokuvan juonesta vain sen verran, että kaikki tapahtuu rikkaan ja onnettoman perheen omakotitalossa. Näitä samoja tapahtumia tarkastellaan kahdesta eri näkökulmasta, eikä mikään ole sitä, miltä näyttää.

Elokuvan käsikirjoittanut Devon Gray on tähän saakka työskennellyt television puolella näyttelijänä ja I See You on hänen ensimmäinen filmattu käsikirjoituksensa. Grayn ja ohjaaja Adam Randallin kokemattomuus on ilmeistä, sillä koko elokuva kaatuu omaan nokkeluuteensa. Loputtomat juonenkäänteet menevät nopeasti naurettavuuksiin. Juonen järjettömyys, kerronnan nopeus ja roolihahmojen yksiulotteisuus ovat esteenä voimakkaamman jännityksen syntymiselle, mutta hauskaa ajanvietettä niistä kyllä syntyy.

Sisällön sijaan I See Youn hyvät puolet ovat sen toteutuksessa. Aiemmin pari muuta genre-elokuvaa ohjannut Randall suosii kauhu- ja jännityselokuvien klassikoilta lainattuja kuvakompisioita, joita katselee mielellään, vaikkei niissä mitään omaa olekaan. Monet valoisaan aikaan sijoittuvat kohtaukset ja kuvat tosin kärsivät todella laimeista ja latteista väreistä. Ohjaajan mieleen ovat eritoten sellaiset kohtaukset ja kompositiot, joissa sankaria uhkaava murhamies tai mörkö vaanii jossakin katsojan näkyvillä, mutta sankarilta piilossa. Tätä tehokeinoa Randall käyttää liian usein, mutta toisaalta juuri näiden jaksojen ansiosta I See Youhun ei ole tarvinnut ympätä yhtäkään halpaa säikäyttely-yritystä.


1tahtea1tahtea1tahtea

 

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios, 1.3.2021
Kuvasuhde: 2,39:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Tekstitys: suomi, ruotsi, norja, tanska
Levyjä: 1 (BD-25)
Aluekoodi: B
Ikäraja: 16

Kuvasta: Kuvan kirkkautta on ilmeisesti nostettu Blu-ray-tallennetta varten, sillä tasaisen tummat kuvat ovat harmaita ja hyvin mustissa kuvissa – esimerkiksi lähikuvissa valaistuista kasvoista yön pimeydessä – mustat alueet muuttuvat pikselimössöksi.

Lisämateriaali: ei lisämateriaalia

Elokuva katsottu ilman tekstitystä.

 dvd