karsimysjakunniabd

THE NIGHT CLERK
Yhdysvallat 2020

Ohjaus: Michael Cristofer
Käsikirjoitus: Michael Cristofer
Tuotanto: David M. Wulf, Arianne Fraser, Tye Sheridan
Pääosissa: Tye Sheridan, Ana de Armas, Helen Hunt

1 tunti 30 minuuttia

Aspergerin oireyhtymän kanssa painiskeleva nuori mies (Tye Sheridan) työskentelee yövuoroissa hotellin vastaanotossa. Hän on asentanut yhteen huoneista useita kameroita, joilla hän voi reaaliajassa tarkkailla huoneeseen ohjaamiaan naisia. Erään katselutuokion aikana huoneeseen majoittunut nainen tulee rakastajansa tappamaksi. Bart rientää paikalle apuun, mutta asettaa samalla itsensä epäilyksen alaiseksi, sillä poliisin saapuessa hän on ainoa todistaja ja todennäköisin epäilty. Miten kaikin tavoin normaalista poikkeava nuorukainen selviää pinteestä?

Michael Cristoferin käsikirjoittama ja ohjaama The Night Clerk on kaikessa velkaa Psykolle, vaikka sen päähenkilö ei olekaan murhaaja: kotonaan äitinsä kanssa – tosin talon kellarissa – asuva tavanomaisesta poikkeava estoinen nuori mies, joka työskentelee hotellissa tai motellissa ja tirkistelee sinne majoittuvia naisia. Muilta osin The Night Clerkiä ei kannata Psykoon verrata, on se sen verran heikko suoritus. Ensinnäkin se on tökerösti valaistu ja kuva on yhtä saippuaoopperavaikutelmaa vailla elokuvallisia ansioita. Tähän ei liity elokuvan selvästi vaatimaton budjetti, sillä taskurahallakin saa elokuvallisempaa jälkeä kuin tässä nähdään.

The Night Clerkin ansiot ovat epätavallisessa päähenkilössä ja sitä näyttelevän Tye Sheridanin roolisuorituksessa, joka on epätasainen, mutta kiinnostava. Veitset esiin! -elokuvassa hurmannut Ana de Armas nähdään kohtalokkaana naisena, Helen Hunt nuorukaisen äitinä ja John Leguizamo murhaa tutkivana etsivänä.

1tahtea1tahtea


Katsottu ilman tekstitystä.

 

Tallennejulkaisu:

Levittäjä:
MisLabel (maahantuonti Booky.fi)
Kuvasuhde: 1,85:1
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Tekstitys: suomi, ym.
Ikäraja: 12
Aluekoodi: B

Lisämateriaali: -


dvd2

Ensi-illat

Perjantai 17.9.

A A

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A A A A

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat