karsimysjakunniabd

THE WAY BACK
Yhdysvallat 2020

Ohjaus: Gavin O'Connor
Käsikirjoitus: Brad Ingelsby
Tuotanto: Gavin O'Connor, Gordon Gray, Jennifer Grey, Ravi Mehta
Pääosissa: Ben Affleck, Al Madrigal, Michaela Watkins

1 tunti 48 minuuttia

Jääkiekosta kertoneen Miraclen (2004) ja nyrkkeilyelokuva Warriorin (2011) ohjanneen Gavin O'Connorin uusin urheiludraama The Way Back sijoittuu koripalloilun maailmaan. Ben Affleck näyttelee entistä lupaavaa pelaajaa, joka jätti uransa kesken ja keskittyi perheeseensä. Avioeron jälkeen mies on ajautunut hanttihommiin ja alkoholisoitunut. Uusi mahdollisuus elämään aukeaa, kun hänen entinen opinahjonsa tarjoaa paikkaa koripallojoukkueen valmentajana.

Kuten tuosta lyhyestä juonikuvauksesta voi päätellä, The Way Back on pelkkää klisettä kliseen perään. Itse asiassa se on niin kulunut ja ennalta arvattava juttu, että elokuvaa katsellessa vakuuttuu tarinan todellisuuspohjasta, sillä miksi muuten tällainen käsikirjoitus olisi päässyt tuotantoon asti. Kuitenkin Brad Ingelsby on kirjoittanut koko jutun omasta päästään, joka on ilmeisesti täynnä muiden urheiluelokuvien sisältöä. Kuinka monta kertaa on nähty tarina entisestä urheilijasuuruudesta, joka valmentaa huonosta joukkueesta hyvän ja voittaa samalla poikien ihailun?

Ainoa kehumisen arvoinen asia The Way Backin sisällössä on se, että syyt päähenkilön ryypiskelyyn paljastetaan pikkuhiljaa elokuvan edetessä eikä niitä lätkäistä niitä pöytään heti alussa. Tällä tavoin elokuvassa tapahtuu sentään jotain edistystä matkan varrella.

Epätasaisen roolisuorituksen tekevä, mutta filmitähden karismaa omaava Affleck ja tehokkaana tarinankertojana tunnettu O'Connor pitävät elokuvan katselukelpoisena. Tummissa sävyissä nätisti kuvatussa elokuvassa riittää rakeisuutta ja kaikki on kuin filmille kuvattua, vaikka se ei sitä ole.

1tahtea1tahtea


Katsottu ilman tekstitystä.

Tallennejulkaisu:
Levittäjä: SF Studios / Warner Bros.
Kuvasuhde: 2,39:1
Ääni: Dolby Atmos-TrueHD
Tekstitys: suomi, ym.
Ikäraja: 7

Lisämateriaali: kaksi dokumenttia elokuvan teosta


dvd

Ensi-illat

Perjantai 17.9.

A A

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A A A A

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat