freaksbd

FREAKS
Kanada, Yhdysvallat 2018

Ohjaus:
Zach Lipovsky, Adam Stein
Käsikirjoitus: Zach Lipovsky, Adam Stein
Tuotanto: Zach Lipovsky, Adam Stein, ym.
Pääosissa: Emile Hirsch, Bruce Dern, Lexy Kolker

1 tunti 45 minuuttia

Adam Steinin ja Zach Lipovskyn yhdessä ohjaaman ja käsikirjoittaman Freaksin tarina kerrotaan kunnon mysteerin ja kauhutarinan tapaan hitaasti ja vähitellen yksityiskohtia paljastaen, mutta Freaksin kohdalla ongelmana on elokuvallisuuden puute ja Emile Hirschin heikko roolisuoritus.

Hirsch näyttelee nuorta isää, joka asuu yhdessä seitsemänvuotiaan tyttärensä Chloen kanssa likaisessa omakotitalossa, jonka ovet ja ikkunat on teljetty. Isä on kieltänyt tytärtään (mainio Lexy Kolker) menemästä koskaan ulos, mutta syytä hän ei kerro. Näyttää siltä, että maailmaa vaivaa jokin scifi- ja kauhuelokuvista tuttu epidemia. Vähitellen käy ilmi, että Chloella on omat keinonsa poistua talosta astumatta jalallakaan ulos.

Freaks on tehty halvalla ja se myös näkyy, mutta suurempi ongelma on televisiosarjamainen kuva- ja tarinankerronta: elokuvassa ei ole tippaakaan tunnelmaa eikä siinä ole elokuvallisia arvoja. Parhaiten Freaks toimii silloin harvoin, kun siinä lähdetään talon ulkopuolelle jonnekin, missä oikea miljöö tuo kuvaan eloa. Toisaalta lapsinäyttelijä Kolkerin mainio roolisuoritus ja näyttelijäveteraani Bruce Dernin sivurooli salaperäisenä jäätelökauppiaana ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia.

1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Booky.fi/MisLabel, 2020
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Kuva: 2,35:1
Levyjä: 1

16u

Katsottu ilman tekstityksiä.

 

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla  

Ensi-illat

Perjantai 17.9.

A A

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A A A A

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat