aquamanbd

AQUAMAN
Yhdysvallat, Australia 2018

Ohjaus: James Wan
Käsikirjoitus: David Leslie Johnson-McGoldrick, Will Beall; Beall, James Wan, Geoff Johns (tarina)
Tuotanto: Peter Safran, Rob Cowan
Pääosissa: Jason Momoa, Amber Heard, Patrick Wilson

2 tuntia 23 minuuttia

Saw’n (2004), Riivatun (2011) ja Kirotun (2013) kaltaisista halvalla tehdyistä, mutta erittäin menestyksekkäistä kauhuelokuvista suuren budjetin studioelokuvien pariin siirtyneen James Wanin uusin elokuva Aquaman jättää kylmäksi. Warner Bros. -studion viimeisin DC Comicsin sarjakuvan filmatisointi on yli kaksituntinen, sieluton toimintafantasia ilman kunnon tarinaa tai juonta.

Jason Momoan näyttelemä Aquaman eli Vesimies löytää tiensä meren syvyyksissä sijaitsevaan Atlantiksen valtakuntaan, jota hänen velipuolensa (Patrick Wilson) johtaa. Velipoika on valmis käymään taisteluun ihmiskuntaa vastaan pelastaakseen meren ihmisten saasteilta ja ilmastonmuutokselta. Aquaman yrittää estää tämän ja toisenkin katalan suunnitelman, apunaan vedenneito Mera (Amber Heard), jonka kanssa saattaa lempikin leimahtaa.

Ilmastonmuutoksen kautta on tuotu tässä hetkessä kiinni oleva teema mukaan elokuvaan, joka ei sitten muuta piristävää tai uutta sisältöä tarjoakaan. Toisaalta, on kyllä ihan jännä nähdä, miten Nicole Kidman ja Willem Dafoe on nuorennettu CGI-tekniikalla, mutta miksi samaa on pitänyt käyttää myös kolmikymppisen Amber Heardin kasvoihin? Mukava on myös huomata, että Wan on napannut elokuvan ääniraidalle Roy Orbisonin She’s a Mystery to Me -laulun, mutta sekin on pilattu nopeuttamalla koko kappaletta.

Miten tällaiset elokuvat voisivat loogisia ollakaan, mutta onhan se huvittaa, jos elokuvan alkupuolella vihollisen miekka vain kolahtaa Aquamanin rintaan, mutta leffan loppupuolella pelkkä tikarikin menee läpi.

Loputtoman pitkältä tuntuva elokuva on kuvattu scopena, mutta siinä on myös IMAX-osuuksia, joiden kuvasuhde on tallennejulkaisuissa 1,78:1.

1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Yli tunnin verran lisämateriaalia, pääasiassa dokumentteja elokuvan teosta.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: 20th Century Fox / Warner Bros.
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ääni: Dolby Atmos-TrueHD, DTS-HD MA 5.1
Kuva: 2,39:1 ja 1,78:1
Levyjä: 1

16u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla   kuvio kylla 

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja