johnnyenglish3bd

JOHNNY ENGLISH STRIKES AGAIN
Iso-Britannia, Yhdysvallat, Ranska, Kiina 2018

Ohjaus: David Kerr
Käsikirjoitus: William Davies
Tuotanto: Tim Bevan, Eric Fellner, Chris Clark
Pääosissa: Rowan Atkinson, Ben Miller, Olga Kurylenko

1 tunti 29 minuuttia

Rowan Atkinsonin varaan rakennetut Johnny English -elokuvat eivät ole erityisen hauskoja, mutta ne ovat miellyttäviä, melko viattomia ja välillä nokkeliakin elokuvia, joita katsoo mielellään ja joiden parissa viihtyy erinomaisesti. Uusintakatselukaan ei ole vallan mieletön ajatus.

Kolmannessa elokuvassa English on sisäoppilaitoksen nuorten oppilaiden keskuudessa pidetty opettaja, joka maantiedon sijaan opettaa enemmin kaikenlaisia salaisen agentin tarvitsemia tietoja ja taitoja. Entisen agentin taidot tulevat tarpeeseen, kun Ison-Britannian salaisen palvelun agenttien tiedot päätyvät julkisuuteen hakkeroinnin seurauksena. Englishin tietoja ei ollut palvelimilla, joten hänet värvätään selvittämään hakkeroijan henkilöllisyys. English lyöttäytyy yhteen vanhan uskollisen ”apurinsa”, todellisuudessa häntä huomattavasti älykkäämmän ja järkevämmän Anguksen (Ben Miller) kanssa ja suuntaa Ranskaan.

English käy taisteluun nykypäivän digitaalista maailmaa vastaan analogisin menetelmin. Toisaalta, miksei tämä olisi voinut kertoa myös ”hakkerista”, joka nykypäivän digitaalisessa maailmassa käyttää analogisia menetelmiä ja English vanhanaikaisena miehenä on siksi hälytettävä apuun.

Bond-tyttönä Quantum of Solacessa (2008) nähty Olga Kurylenko nähdään naispääosassa toisen valtion agenttina. Kurylenkon tehtävä ei ole vetää rooliaan samaan tyyliin kuin Atkinsonin, mutta vakanava pysyminen hauskoissa tilanteissa ei tee Kurylenkosta tai hänen hahmostaan hauskaa. Miller on mainio pari Atkinsonille, jonka ”mykkä” huumori on klassista ja siksi ajatonta.

Alle puolitoistatuntisen elokuvan kerronta on nopeatempoista ja sujuvaa. Varsin komeasti kuvatun elokuvan budjetti oli aiempia osia puolet pienempi ja se myös näkyy kaikessa. Yhtä Ranskan vuoristoon sijoittuvaa takaa-ajojaksoa lukuun ottamatta tässä ei ole mitään sellaista, minkä tekeminen olisi ollut erityisen kallista. Ohjaajana on melko kokematon David Kerr ja elokuvan nimi on lainattu Vaaleanpunaiselta pantterilta.

1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ohjaajan kommenttiraita ja dokumentteja elokuvan teosta.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Universal Sony
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ääni: DTS:X
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 1

7u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla   kuvio kylla

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 31.7.

theoutpostjul theboy2juliste

thehighnotejul pekkatopohantajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

viimeisetjuliste neitiaikajuliste seurapelijuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja