thecloverfieldparadoxbd

THE CLOVERFIELD PARADOX
Yhdysvallat 2018

Ohjaus: Julius Onah
Käsikirjoitus: Oren Uziel; Uziel, Doug Jung (tarina)
Tuotanto: J. J. Abrams, Lindsey Weber
Pääosissa: Daniel Brühl, Elizabeth Debicki, Aksel Hennie

1 tunti 42 minuuttia

Matt Reevesin Cloverfieldin (2008) aloittama elokuvasarja täytti viime vuonna kymmenen vuotta ja kasvoi trilogiaksi The Cloverfield Paradoxilla, jossa aiempien osien tapaan itsenäinen tarina sijoittuu samaan hetkeen, jolloin vieraat jättiläisolennot valtaavat maapallon kylväen tuhoa ja kuolemaa.

Kokemattoman Julius Onahin ohjaamassa The Cloverfield Paradoxissa tapahtumat sijoittuvat avaruusalukselle, jonka miehistö etsii kiperästi ratkaisua Maan energiakriisiin. Ikäväkseen miehistö huomaa päätyneensä jonnekin, missä vaihtoehtoinen todellisuus sijaitsee, eikä se ole lainkaan mukava paikka.

Oren Uzielin käsikirjoitus on yhdistelmä scifi-klassikoiden synnyttämiä kliseitä (Alien – kahdeksannen matkustajan tunnetuinta kohtausta myöten) mutta sen lisäksi katsojaa pidetään typeränä vääntämällä kaikki rautalangasta ja dialogi on sentimentaalista ja jopa naurettavaa. Maassa oleva mies pelastaa pikkutytön, jolle hän kertoo, että ”pahoja asioita tapahtuu nyt, mutta hyvät ihmiset korjaavat kaiken”. Tyttö vastaa tähän, että ”me tarvitsemme paljon hyviä ihmisiä”. Elokuvan juonenkäänne on olevinaan suurikin yllätys, mutta jokainen kokeneempi katsoja arvannee sen kyllä heti kättelyssä.

Chris O’Dowd on napattu mukaan tuomaan koomista ”helpotusta”, ikään kuin elokuva olisi muuten niin piinaava tai pelottava. Joka tapauksessa O’Dowd onnistuu sittenkin pelastamaan paljon, kun muut näyttelijät – heistä taitavimmatkin – ovat melkoisen yksitoikkoisissa ja epäkiitollisissa rooleissa.

Vihreäsävyinen elokuva on kyllä komeasti toteutettu, vaikka kaikki onkin lainaa.

1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Pari dokumenttia elokuvasta ja sen teosta.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: 20th Century Fox / Paramount
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ääni: Dolby Atmos
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 1

12u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla   

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 31.7.

theoutpostjul theboy2juliste

thehighnotejul pekkatopohantajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

viimeisetjuliste neitiaikajuliste seurapelijuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja