thegrinchbd

THE GRINCH
Yhdysvallat 2018

Ohjaus: Scott Mosier, Yarrow Cheney
Käsikirjoitus: Michael LeSieur, Tommy Swerdlow
Tuotanto: Chris Meledandri, Janet Healy
Äänirooleissa: Benedict Cumberbatch, Rashida Jones, Kenan Thompson

1 tunti 26 minuuttia

Yhdysvaltalaisille rakkaan Dr. Seussin lastenkirja vihreästä, joulua vihaavasta peikkomaisesta olennosta on jälleen päätynyt suuren Hollywood-elokuvan aiheeksi. Ron Howardin ohjaama ja Jim Carreyn tähdittämä live action -filmatisointi vuodelta 2000 oli vuoden suurin menestys Yhdysvalloissa, mutta Euroopassa vastaanotto oli viileämpi. Viime vuonna valmistunut animaatioelokuvasovitus oli sekin mainio menestys kotimaassaan ja meni nyt hyvin myös Euroopassa, Suomessakin. Eikä ihme, sillä The Grinch on hauska, viihdyttävä ja myös aikuisille (kenties juuri aikuisille) sopiva teos.

Itse ilkimys- ja Kätyrit-elokuvien tekijöiden uusin CGI-animaatio on tekniseltä toteutukseltaan korkeinta mahdollista tasoa ja ohjaajakaksikko Scott Mosierin ja Yarrow Cheneyn kuvakerronta on nopeaa ja leikkisää. Huumori on lapsellista, mutta juuri oikealla tavalla. The Grinchin, jolle Benedict Cumberbatch on antanut äänensä, kohtalosta ja elämäntarinasta on tehty hyvin yksinkertainen puolitoistatuntinen elokuva, joka ei taatusti yllätä tapahtumillaan tai ihmiskuvauksensa syvyydeltään, mutta kuten todettua, se on hauska. Ja hauskuus on se, mitä tällaisilta elokuvilta toivotaankin.

1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Kolme lyhytelokuvaa ja dokumentti niiden teosta sekä muutamia dokumentteja itse elokuvan teosta. Lisämateriaalit on tekstitetty suomeksi, ja myöskin valikot on saatavilla kokonaan suomeksi.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Universal Sony
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ääni: Dolby Atmos (englanti), DTS-HD Master Audio 7.1 (suomi)
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 1

7u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla  kuvio kylla

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 31.7.

theoutpostjul theboy2juliste

thehighnotejul pekkatopohantajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

viimeisetjuliste neitiaikajuliste seurapelijuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja