dontworryhewontgetfaronfootbd

DON'T WORRY, HE WON'T GET FAR ON FOOT
Ranska, Yhdysvallat 2018

Ohjaus: Gus Van Sant
Käsikirjoitus: Gus Van Sant
Tuotanto: Charles-Marie Anthonioz, Mourad Belkeddar, ym.
Pääosissa: Joaquin Phoenix, Rooney Mara, Jonah Hill

1 tunti 54 minuuttia

Elämä on tuskallinen prosessi, joka vain elokuvissa päättyy onnellisesti. 66-vuotiaan Gus Van Santin seitsemästoista pitkä elokuva Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot kertoo tositarinan yhdysvaltalaisesta John Callahanista (Joaquin Phoenix), joka ryyppäsi koko teini-ikänsä ja nuoruutensa, kunnes päätyi humalaisen kyydissä kolariin ja halvaantui. Callahanin pitkä tie pyörätuolista käsin kohti onnea ja vapautta vie miehen syvien vesien kautta pinnalle. Matkalla on tuttuja tarinoita riippuvuuksista, ystävyydestä, anteeksiannosta, rakkaudesta, vihasta ja taiteellisesta tyydytyksestä. Sarjakuvapiirtäjän elämäntarina ei ole yllätyksellinen tai ennennäkemätön, pikemminkin yhdistelmä monia perustarinoita ja kliseitä, mutta hyvä ja aidonoloinen yhdistelmä.

Pääosaa näyttelevä Joaquin Phoenix tekee jälleen yhden hyvän roolin. Keskeiset roolit on myös Jonah Hillillä ja Rooney Maralla, joista edellinen näyttelee Johnin ”oppi-isää” ja tukihenkilöä, jälkimmäinen ruotsalaislähtöistä tyttöystävää. Maran enkelimäinen roolihahmo vaan jostakin syystä puhuu venäläisellä korostuksella…

1970-luvulle sijoittuvan elokuvan visuaalinen ilme on hillitty, mutta elokuvallinen. Auringonvalolla ja ulkokuvilla on tärkeä rooli elokuvassa. Äänimaailma on sekin realistinen, amerikkalaisen paperitalon sisällä kuuluu puheen lisäksi tiellä menevät autot ja muut ympäristön äänet. Tämä usein unohdetaan elokuvia tehtäessä.

1tahtea1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Muutama dokumentti elokuvan teosta.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Universal Sony / Scanbox Ent.
Tekstitys: Suomi, ym.
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Kuva: 1,78:1 (teatterilevityksessä 1,85:1)
Levyjä: 1

12u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla  kuvio kylla  

Ensi-illat

Keskiviikko 19.2.

semieletonremppajuliste

Perjantai 21.2.

richardjewell2juliste thegentlemenjuliste

koiranpaivatjuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elamaakuolemanjalkeenjuliste aikajonkasainjuliste2 nakemiinneuvostoliittojuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja