womanwalksaheadbd

WOMAN WALKS AHEAD
Yhdysvallat 2017

Ohjaus: Susanna White
Käsikirjoitus: Steven Knight
Tuotanto: Edward Zwick, Marshall Herskovitz, ym.
Pääosissa: Jessica Chastain, Michael Greyeyes, Sam Rockwell

1 tunti 42 minuuttia

Televisio-ohjaaja Susanna Whiten ohjaama ja Steven Knightin käsikirjoittama Woman Walks Ahead vaikuttaa paperilla paljon paremmalta kuin mitä se lopulta on. Jessica Chastain pääosassa, Sam Rockwell suuressa sivuosassa ja 1800-luvun lopun entiseen Villiin länteen sijoittuva tositarina naispuolisesta taidemaalarista, joka lähtee toteuttamaan itseään ja maalaamaan Istuvan härän (Michael Greyeyes). Siinäpä elokuva, josta todella haluaisi pitää.

Ikävä kyllä Woman Walks Ahead pyrkii olemaan liiaksi henkimaailman tuote, mutta se, minkä pitäisi olla avartavaa, onkin vain tylsää ja hidastempoista. 100-minuuttinen elokuva tuntuu kolmituntiselta, sen verran hukassa rytmi on lyhyempään formaattiin tottuneella Whitella. Hyvät päänäyttelijät pääsevät kuitenkin välillä loistamaan: Greyeyes on karismaattinen, aito intiaani ja Chastain osaa nykyään näytellä mitä vain hyvin kiinnostavasti silloinkin, kun muu elokuva ei toimi.

Kuvaus on epätasaista: paikoitellen, varsinkin talvikuvissa, hyvinkin komeaa ja sitten toisaalta monissa sisäkuvissa valaisu on kuin suoraan tv-tuotannosta ja liian muovinen digikuvaus myös. Teknisestä puolesta on syytä mainita myös yksi elokuvan tärkeimmistä kohtauksista, jossa Chastain ja Greyeyes syleilevät toisiaan. Chastainin rintaan on kiinnitetty mikrofoni, jota ei tietysti nähdä, mutta mikityksen kyllä kuulee särkyvästä äänestä. Ihme touhua. Varsinkin, kun Chastain on selin kameraan päin, olisi tämän kohtauksen voinut jälkiäänittää.

1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Future Film
Tekstitys: Suomi, ym.
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Kuva: 2,35:1
Levyjä: 1

12u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla  kuvio kylla  

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat