mollysgamebd

MOLLY’S GAME
Yhdysvallat 2017

Ohjaus: Aaron Sorkin
Käsikirjoitus: Aaron Sorkin
Tuotanto: Mark Gordon, Amy Pascal, Matt Jackson
Pääosissa: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner

2 tuntia 20 minuuttia

Käsikirjoittaja Aaron Sorkinin debyyttiohjaus Molly’s Game noudattelee pääpiirteissään uskollisesti niitä tositapahtumia, joita se kuvaa. Molly Bloomin omaelämäkertaan pohjautuvassa elokuvassa nuori Bloom (Jessica Chastain), entinen olympiatason urheilija, saa työpaikan kiinteistönvälitysfirman sihteerinä ja alkaa siinä ohessa pyörittää pomonsa järjestämiä pokeriturnauksia. Suuri raha vaihtaa omistajaa, Mollykin saa omansa, mutta arvostusta ei laisinkaan. Sen hän ansaitsee ”varastamalla” pelaajat itsensä järjestämään luksusluokan pelihuoneeseen, jossa kerta toisensa jälkeen sisäänpääsymaksu kohoaa.

Molly’s Game kuvaa Bloomin rikastumista varsin helppona operaationa, joskin työtahti vaatii päähenkilöltä runsasta piristeiden käyttöä. Itse elokuva tapahtuu kahdessa ajassa, nykyhetkessä ja menneessä. Nykyhetkessä Bloom on uuden asianajajansa (Idris Elba) luona suunnittelemassa puolustustrategiaa laittomia uhkapelitapahtumia koskevaan syytteeseen. Asianajaja on muutettu elokuvassa valkoihoisesta mustaksi, päinvastoin kuin yleensä.

mollysgame1still
Jessica Chastain on Molly Bloom. Kuva: Scanbox Entertainment

Jessica Chastain tekee hienon roolisuorituksen älykkäänä, seksikkäänä ja erittäin sympaattisena Bloomina, joka on kaikkea muuta kuin tyypillinen äkkirikastumista kuvaavan elokuvan päähenkilö. Kaikki muut jäävät hänen varjoonsa, vaikka Bloomin isää näyttelevällä Kevin Costnerilla onkin yksi hyvä kohtaus – hänen parhaimpansa vuosikausiin.

Molly’s Game vaikuttaa aluksi ilmeiseltä käsikirjoittajan elokuvalta, kun päähenkilökin on vielä elokuvan kertojaäänenä. Runsaan parituntisen aikana käy kuitenkin ilmi, että Sorkin on tehnyt vahvan käsikirjoituksen, joka kokeneemman ja näkemyksekkäämmän ohjaajan käsissä olisi saattanut olla myös filminä yhtä vahva. Hyvä se on nytkin, mutta toteutus on persoonatonta, joskin teknisesti korkeatasoista ja tarkkaan laskelmoidut dramaattiset purkaukset tekevät tehtävänsä. Vauhti on hurja, sisältö mielenkiintoista ja Chastain valovoimainen.

3tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Dokumentti elokuvan teosta.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Universal Sony / Scanbox Entertainment
Tekstitys: Suomi, ym.
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 1

12u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla  kuvio kylla  

Ensi-illat

Perjantai 22.10.

A A

A A

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat