youwereneverreallyherebd

YOU WERE NEVER REALLY HERE
Iso-Britannia, Ranska, Yhdysvallat 2017

Ohjaus: Lynne Ramsay
Käsikirjoitus: Lynne Ramsey
Tuotanto: Lynne Ramsay, Pascal Caucheteux, ym.
Pääosissa: Joaquin Phoenix, Ekaterina Samsonov

1 tunti 29 minuuttia

Brittiohjaaja Lynne Ramsayn (Rotanpyydystäjä, Poikani Kevin) neljäs pitkä elokuva You Were Never Really Here on mieleenpainuva katselukokemus. Jonathan Amesin romaaniin pohjautuva ja Ramsayn sovittama elokuva kertoo newyorkilaisesta Joesta (Joaquin Phoenix), jonka elämä on ollut yhtä traumaa: isä pahoinpiteli äitiä, sitten aikuinen Joe lähti Irakiin sotimaan ja palattuaan kotiin hän on valmis lopettamaan elämänsä. Vanhaa ja sairasta äitiään hoitava Joe tienaa elantonsa kadonneiden ihmisten jäljittäjänä. Tuorein asiakas on senaattori, joka pelkää 13-vuotiaan tyttärensä (Ekaterina Samsonov) joutuneen pedofiilien kaappaamaksi.

You Were Never Really Here on matka itsekkyyden ja täydellisen pahuuden maailmaan, jossa kovia kokenut Joe saattaa olla pelastava enkeli toiselle ja koston välikäsi toiselle. Ramsayn elokuvaa on verrattuna Martin Scorsesen Taksikuskiin (1976), jonka kanssa sillä on yhteistä yllinkyllin: New York, häiriintynyt sotaveteraani, politiikka, pedofilia ja niin edelleen. Yhteistä on myös John G. Avildsenin Joe – armottoman (1970) kanssa; Avildsenin New Yorkissa kuvatussa elokuvassa ollaan myös tekemisissä koston ja vihan kanssa.

Ramsayn elokuva seisoo kuitenkin tukevasti omilla jaloillaankin. Se on tehokkaasti kerrottu, nopeasti eskaloituva tarina onnettomista ihmisistä julman maailman kynsissä. Ramsayn kuvakerronta on tarkkaan harkittua ja eläväistä, tunnelma on mitä parhain ja huumori on pikimustaa. Phoenix ei näyttele vaan on läsnä.

4tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Universal Sony / Scanbox Entertainment
Tekstitys: Suomi, ym.
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 1

16u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla  kuvio kylla  

Ensi-illat

Perjantai 22.10.

A A

A A

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat