happydeathdaybd

HAPPY DEATH DAY
Yhdysvallat 2017

Ohjaus: Christopher Landon
Käsikirjoitus: Scott Lobdell
Tuotanto: Jason Blum
Pääosissa: Jessica Rothe, Israel Broussard

1 tunti 36 minuuttia

Paranormal Activityn (2007) ja Riivatun (2010) kaltaisista pienen budjetin kauhuelokuvista tunnettu Blumhouse tuotti viime vuonna puoli tusinaa elokuvia, joista Jordan Peelen Get Out ja Christopher Landonin Happy Death Day ovat nimekkäimpiä. Peelen elokuva ei enää esittelyjä kaipaa: se oli poikkeuksellisen suuri yleisömenestys Yhdysvalloissa, sai loistavat arvostelut ja palkittiin käsikirjoitus-Oscarilla. Happy Death Day sen sijaan on kauhuelokuvaversio Harold Ramisin Päiväni murmelina -komediaklassikosta (1993).

Kaunis ja älykäs, mutta kaikesta ja kaikista vähät välittävä Tree (Jessica Rothe) herää syntymäpäivänään mukavan Carterin (Israel Broussard) sängystä ja palaa takaisin normaaliin päivärytmiinsä: käy vähät välittämässä kämppäkaverinsa onnentoivotuksista ja menee tapaamaan lääketieteellisessä hänen ohjaajanaan toimivaa ukkomiestä, jonka kanssa hänellä on suhde. Päivän päätteeksi Tree murhataan – kuka sen teki, sitä Tree ei saanut selville. Onnekseen hän erää samaan päivään uudelleen – ja uudelleen. Mahdollisuus selvittää murhaajan henkilöllisyys sekä estää murha ja saman päivän toistuminen on siis olemassa.

Happy Death Day on kauhukomedia ilman puujalkavitsejä ja parodiaa, aivan loppua lukuun ottamatta. Scott Lobdellin käsikirjoitus on yksinkertainen, mutta toimiva. Elokuvan siitä tekevät ohjaaja Landon – joka hallitsee hyvin visuaalisen kuvakerronnan ja rytmin – ja pääosassa nähtävä Rothe, josta varmasti tullaan kuulemaan jatkossakin. Erittäin viihdyttävää kokonaisuutta haittaavat vain juonen ennalta arvattavuus ja muutamat repliikit, jossa täysin ilmiselvät asiat väännetään katsojalle rautalangasta.

4tahtea


LISÄMATERIAALI:

Vaihtoehtoinen loppu, poistettuja kohtauksia ja muutama dokumentti.

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Universal Sony
Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Kuva: 16:9 (2.40:1)
Levyjä: 1

16u

dvdblu ray

Osta tämä elokuva

 | 

Ensi-illat

Keskiviikko 17.5.

johnwick3juliste

Perjantai 10.5.

uglydollsjul budapestinauringonlaskujuliste 

pitkaperjantaijuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elvisjaonervajuliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste veeranmaaginenelamajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja