jasonbournebd

JASON BOURNE
Iso-Britannia / Kiina / Yhdysvallat 2016

Ohjaus: Paul Greengrass
Käsikirjoitus: Paul Greengrass, Christopher Rouse
Tuotanto: Paul Greengrass, Frank Marshall, Matt Damon, ym.
Pääosissa: Matt Damon, Tommy Lee Jones, Alicia Vikander

2 tuntia 3 minuuttia

Robert Ludlumin romaanisarjasta tuttu Jason Bourne palasi viime vuonna valkokankaille yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Näyttelijät ovat vanhentuneet, ohjaaja on vanhentunut, mutta tyyli ja sisältö on pysynyt samanlaisena.

Jason Bourne (Matt Damon) tietää nyt todellisen identiteettinsä ja on paennut CIA:n pitkiä lonkeroita kauas Eurooppaan. Bournen paikallaan junnaava elämä alkaa olla jälleen täynnä seikkailuja ja vaaroja, kun hänen uskollinen ystävänsä Nicky (Julia Stiles) murtautuu CIA:n palvelimelle ja varastaa tietoja muun muassa Bournesta ja tämän isästä. Nickyn matkatessa Bournen luokse saavat he peräänsä myös CIA:n agentit, johtajinaan kyberosaston uusi uratykki (Alicia Vikander) ja salamurhaaja (Vincent Cassel). Koko CIA:n uusi johtaja on Robert Dewey (Tommy Lee Jones), eikä hänelläkään ole puhtaat jauhot pussissa.

Ohjaaja Paul Greengrass ja Christopher Rouse ovat laatineet yhdessä mahdollisimman yksinkertaisen juonen, jonka Greengrass on kertonut mahdollisimman monimutkaisesti. Siitä huolimatta elokuvan edetessä on vaikea uskoa, miten yhdentekevä sen tarina lopulta on: Jason Bourne on sisällöltään erittäin geneerinen, tyypillinen toimintaelokuva. Mistä tahansa tusinatoimintaelokuvasta se erottuu vain nimekkäiden näyttelijöidensä ja suurten resurssiensa ansiosta. Toki Greengrasskin on lahjas ohjaaja, mutta hän ei ikävä kyllä ole vieläkään kyllästynyt tärisevään käsivarakuvaukseen.

2tahtea

 
LISÄMATERIAALI:

Useita dokumentteja elokuvan teosta.


BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Universal Sony
Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.
Ääni: DTS:X
Kuva: 16:9 (2.40:1)
Levyjä: 1

16u

dvdblu ray

Osta tämä elokuva

 | 

Ensi-illat

Keskiviikko 22.5.

aladdinjuliste

Perjantai 24.5.

phenomenajul ternetninjajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elvisjaonervajuliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste veeranmaaginenelamajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja