lionbd

LION
Iso-Britannia, Australia, Yhdysvallat 2016

Ohjaus: Garth Davis
Käsikirjoitus: Luke Davies
Tuotanto: Iain Canning, Angie Fielder, Emile Sherman
Pääosissa: Dev Patel, Rooney Mara, David Wenham, Nicole Kidman

1 tunti 58 minuuttia

Kuusi Oscar-ehdokkuutta saanut Lion on tyypillinen Oscar-elokuva, joka on toteutukseltaan ja roolisuorituksiltaan korkeatasoinen, mutta josta puuttuu se jokin ja sen myötä hyvin paljon.

Saroo Brierleyn omaelämäkertaan pohjautuva elokuva alkaa 1980-luvun puolivälin Intiasta, jossa rutiköyhän yksinhuoltajaäidin nuorin poika Saroo (Sunny Pawar) eksyy isoveljestään ja päätyy toiselle puolelle Intiaa orpokotiin. Sieltä hänet adoptoidaan Australiaan varakkaiden ja hyväsydämisten kasvattivanhempien (Nicole Kidman ja David Wenham) luo. Saroon ehtiessä aikuisikään kaipuu oikean äidin ja veljen luo kasvaa niin suureksi, että hän alkaa etsiä kotiaan – Google Earthin avulla.

Slummien miljonääristä ja The Best Exotic Marigold Hotelista tuttu Dev Patel nähdään aikuisena Saroona. Hänen tyttöystävänsä roolin näyttelee Rooney Mara, joka ensin nähtiin Facebookista kertovassa The Social Networkissa (2010) ja nyt Google Earthiin vahvasti liittyvässä filmissä. Applen perustaneesta Steve Jobsista kertoneessa elokuvassa häntä ei sen sijaan nähty…

James Deanista ja Life-lehden valokuvaajasta kertoneen Lifen (2015) käsikirjoittaneen Luke Daviesin kynäilemä Lion kertoo omalaatuisesta tositarinasta, mutta silti se on hyvin tutunlainen ja oman lajityyppinsä kliseiden kokoelma. Loppua kohden elokuva muistuttaa enemmän Kadonneen jäljillä -televisiosarjan jakson loppuhuipennusta kuin fiktioelokuvaa. Suurimpana syyllisenä siihen voidaan pitää ohjaaja Garth Davisia, joka on aiemmin ohjannut vain tv-sarjoja. Hänen esikoiselokuvansa on pääpiirteissään pätevästi toteutettu ja hyvin näytelty, mutta yllätyksetön tarina ja mielikuvitukseton ohjausjälki vievät siitä parhaan terän pois.

tahtitahtitahtitahti2tahti2


LISÄMATERIAALI:

Tekijöiden ja näyttelijöiden haastatteluja, dokumentti elokuvan musiikista ja musiikkivideo.


BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Universal Sony / Scanbox, 2017
Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Kuva: 16:9 (2.40:1)
Levyjä: 1

12

blu ray dvd

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat