Blu-ray-arvostelu: The Marsh King's Daughter (2023) on yhtä klisettä, mutta Daisy Ridley on raikas tuulahdus

a

THE MARSH KING'S DAUGHTER
Yhdysvallat 2023

Ohjaus: Neil Burger
Käsikirjoitus: Elle Smith, Mark L. Smith
Tuotanto: Teddy Schwarzman, Keith Redmon, Mark L. Smith
Pääosissa: Daisy Ridley, Ben Mendelsohn

1 tunti 48 minuuttia

Karen Dionnen suomentamattomaan romaaniin pohjautuva The Marsh King’s Daughter on alkavinaan epookkina, vaikka digitaalinen kuvaus ja tiettyjen esineiden yksityiskohdat viittaavatkin vahvasti nykypäivään. Nykyaikaan elokuva todella myös sijoittuu: Ben Mendelsohnin näyttelemä Jacob on vienyt nuorena miehenä tyttöystävänsä väkisin metsään, raiskannut ja saanut tämän kanssa lapsen. Nainen ei ole yrittänytkään paeta metsästä takaisin ihmisten keskuuteen, koska hän ei halua jättää tytärtään, mutta lopulta avautuu tilaisuus paeta. Hyppyleikkaus kymmenen tai viidentoista vuoden päähän. Menneisyyttään häpeävä Helena-tytär on nyt aikuinen (Daisy Ridley), naimisissa ja pikkutytön äiti. Jacob karkaa vankilasta, ja Helena on varma, että isä etsii hänet käsiinsä. Helena päättää puolustaa tytärtään henkeen ja vereen.

The Marsh King’s Daughter on varsin kliseinen ja tyypillinen kertomus menneisyyden haamuista, jotka seuraavat perässä, vaikka mitä tapahtuisi. Nuori ihminen huomaa, että kaikki hänen oikeaksi luulemansa onkin silkkaa valetta, ja rakastettu mutta ankara isä onkin mielipuoli. Helena ei toista isänsä virheitä, eikä siitä ei ole pelkoakaan ja siksi elokuvasta puuttuu paljon. Ei ole jännitystä, koska kaikki on niin moneen kertaan nähtyä. Omaperäisyyttä ei ole lainkaan, eikä kekseliäisyyttäkään.

Ainakin Blu-ray-tallenteessa kuva on lievästi harmahtava, mutta muuten elokuva on visuaalisesti kelpoa ammattilaisten työtä. Ohjaaja Neil Burger ei ole Silmänkääntäjän (2006) jälkeen onnistunut yhdessäkään elokuvassaan, mutta on siitä huolimatta saanut vähäisistä aineksista kasaan kertakatselun kestävän tusinatrillerin. Pääosaa näyttelevä Daisy Ridley on kaikin puolin miellyttävä ja erikoisen vähän käytetty näyttelijä – siinä onkin The Marsh King’s Daughterin ainoa raikas tuulahdus.


1tahtea
1tahtea

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios
Kuvasuhde: 2,39:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Tekstitys: suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.
Ikäraja: 16
Levyjä: 1


Lisämateriaali: ei lisämateriaalia.


  dvd

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).