Vuosi 2013 tuo tullessaan ainakin muutamia uusia kasvoja suomalaisten elokuvanäyttelijöiden joukkoon.

Elina Keinoselle lentoemäntä Ylpön osa Aleksi Mäkelän Kaapparissa on ensimmäinen valkokangasesiintyminen. Teatterissa ja yhden jakson verran Joona Tenan Robassa nähty 25-vuotias Keinonen valmistui teatteritaiteen kandidaatiksi vuonna 2011 ja on aikaisemmin toiminut mm. ohjelma-avustajana Ylen sarjoissa.

Päähenkilön teini-ikäistä tytärtä Simo Halisen Kerron sinulle kaiken -elokuvassa näyttelevä Emmi Nivala on parikymppinen teatterinharrastaja Oulunsalosta, jota ei ole aikaisemmin nähty valkokankaalla eikä televisiossa. Halisen elokuvan päärooleissa nähdään Leea Klemola ja Peter Franzén.

Taavi Vartian Röllin ja kultaisen avaimen Milli Menninkäisenä nähtävä Alina Tomnikov on 24-vuotias helsinkiläinen teatteritaiteen kandidaatti. Neljäs Rölli-elokuva on Tomnikovin ensimmäinen filmirooli, jonka saamiseen lieneen vaikuttanut aikaisempi yhteistyö ohjaajan kanssa. Tomnikov näytteli Vartian ohjauksessa kahdessa kesäteatteriesityksessä, joiden lisäksi hänet on näyttämöllä nähty mm. Juha Kukkosen Ryhmäteatterille ohjaamassa Peter Panissa (2012). Joona Tenan ohjaamassa Roba-televisiosarjassa (2012) Tomnikovilla oli yhden jakson mittainen rooli.

Viime vuonna teatteritaiteen maisteriksi valmistuneella Essi Hellénillä on toinen pääosa Johanna Vuoksenmaan ohjaamassa ja käsikirjoittamassa komediassa 21 tapaa pilata avioliitto, jonka varsinaisia tähtinäyttelijöitä ovat Armi Toivanen, Aku Hirviniemi, Riku Nieminen ja Pamela Tola. 24-vuotias Hellén ei ole aikaisemmin näytellyt valkokankaalla.

Baaria pitävän Allin (Merja Larivaara) tytärtä näyttelevä Wilma Rosenqvist opiskelee Helsingin Kallion ilmaisutaidon lukiossa ja tekee valkokangasdebyyttinsä Marja Pyykön ohjaamassa komediassa Kekkonen – hän tulee.

Kerron sinulle kaiken -elokuvassa päähenkilöiden oppilasta näyttelevä Alex Anton teki valkokangasdebyyttinsä 11-vuotiaana Johanna Vuoksenmaan lastenelokuvassa Onni von Sopanen (2006). Sittemmin puoleksi irakilainen Anton on nähty TV2:n Galaxi-ohjelman juontajana.