Arvostelu: Hölmö, lapsellinen ja hauska Petteri Kaniini 2 (2021) ei ole edeltäjänsä veroinen | Blu-ray

a

PETER RABBIT 2
Yhdysvallat 2021

Ohjaus: Will Gluck
Käsikirjoitus: Will Gluck, Patrick Burleigh
Tuotanto: Will Gluck, Zareh Nalbandian, Catherine Bishop, ym.
Pääosissa: Domhnall Gleeson, Rose Byrne, David Oyelowo

1 tunti 33 minuuttia

Beatrix Potterin lastenkirjoista tuttuja hahmoja hyödyntävä Petteri Kaniini (2017) oli harmiton, huoleton, lapsellinen ja hauska koko perheen elokuva. Saman toistaminen ei käy helposti, ei vaikka päätekijät ovat samoja ja ensimmäisen osan näyttelijät ovat mukana.

Jatko-osassa fotorealistiset CGI-eläimet ottavat vallan ja Domhnall Gleesonin ja Rose Byrnen näyttelemä pariskunta jää taka-alalle. Gleesonin roolihahmossa on enää korkeintaan yksi ulottuvuus eikä Byrnen omassakaan paljon sen enempää. Näiden välille syntyy kinaa, kun vaimon lastenkirjojen uusi kustantaja alkaa ehdottaa kirjoihin typeriä muutoksia, joita mies ei itse voisi hyväksyä. Pariskunnan pihalla asuvat eläimet puolestaan lähtevät omalle seikkailulleen Lontoon alamaailmaan.

Ensimmäisen osan harmittomuus ja lapsellinen huumori on säilytetty ja hyvä niin, ne ovat jatko-osankin parasta antia. Omassa lajityypissään eli koko perheen elokuvien saralla, etenkin live action -elokuvien osalta, Petteri Kaniini 2 on selvästi keskitasoa parempi, mutta ensimmäinen osa oli sitä reilusti enemmän.

1tahtea1tahtea1tahtea
 

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios / Universal
Kuvasuhde: 2,39:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ikäraja: 7
Levyjä: 1


Lisämateriaali: interaktiivisia juttuja lapsille


  dvd