Sicarion ja Hell or High Waterin käsikirjoittajan uusin rikoselokuva on pettymys – Blu-ray-arvostelussa Those Who Wish Me Dead (2021)

a

THOSE WHO WISH ME DEAD
Yhdysvallat 2021

Ohjaus: Taylor Sheridan
Käsikirjoitus: Taylor Sheridan, Michael Koryta, Charles Leavitt
Tuotanto: Taylor Sheridan, Steven Zaillian, Garrett Basch, ym.
Pääosissa: Angelina Jolie, Nicholas HOult, Finn Little

1 tunti 40 minuuttia

Taylor Sheridan on käsikirjoittanut kaksi tämän vuosituhannen parhaimpiin lukeutuvaa rikoselokuvaa, Sicarion (2015) ja Hell or High Waterin (2016). Ohjaajana hän debytoi Wind Riverillä (2017), joka ei ole noiden kahden veroinen, mutta kuitenkin mainio saman lajityypin teos. Sitä suuremmalta pettymykseltä tuntuukin hänen toinen ohjaustyönsä Those Who Wish Me Dead (2021), joka on korkeintaan keskinkertainen tekele.

Noista kolmesta edellisestä elokuvasta poiketen Those Who Wish Me Dead ei ole alkuperäiskäsikirjoitus, vaan se pohjautuu seitsemän vuoden takaiseen romaaniin, jonka kirjailija Michael Koryta on sovittanut elokuvakäsikirjoitukseksi yhdessä Sheridanin ja Charles Leavittin kanssa. Juoni on yksinkertainen: kaksi kylmäveristä, murhanhimoista rikollista (Aidan Gillen ja Nicholas Hoult) jahtaa miestä, joka tietää liikaa. Miehellä (Jake Weber) on poika (Finn Little), joka pääsee pakoon ja häviää syrjäseudun metsikköön. Murhamiehet jatkavat pojan metsästystä, mutta poika saa avukseen palolaitoksen metsänvartijan (Angelina Jolie).

Juonen yksinkertaisuus ei ole pilannut yhtäkään elokuvaa, mutta onnettoman yksinkertainen tarina on. Those Who Wish Me Deadissa ei ole nimeksikään lihaa luitten ympärillä. Hyviä hahmoja tai roolisuorituksia siinä ei ole ja tavallaan lupaavin roolihahmo on annettu Angelina Jolielle, jossa ei ole tällaisessa tehtävässä mitään uskottavaa 

Sheridanin elokuvan parhaimmat puolet ovat sen tunnelmassa, joka on rakennettu syrjäseudusta, yöstä ja hiljaisuudesta. Valitettavasti räjähdykset, tulipalot ja jopa luodinosumat on kaikki tehty kehnoina digitehosteina, joten se siitä vaaran tunteesta ja uskottavuudesta.

1tahtea1tahtea

 

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios / Warner Bros., 30.8.2021
Kuvasuhde: 2,39:1, 24 fps, 1080 p
Ääni: DTS-HD MA 5.1, DD 5.1
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ikäraja: 16
Levyjä: 1


Lisämateriaali: dokumentti elokuvan teosta


  dvd