karsimysjakunniabd

SORRY WE MISSED YOU
Iso-Britannia, Ranska, Belgia 2019

Ohjaus: Ken Loach
Käsikirjoitus: Paul Laverty
Tuotanto: Rebecca O'Brien
Pääosissa: Kris Hitchen, Debbie Honeywood

1 tunti 41 minuuttia

83-vuotiaan Ken Loachin uusin elokuva Kiitos tilauksestasi on helppo tunnistaa tekijänsä teokseksi: Loach on tehnyt puolen vuosisadan ajan elokuvia työväenluokasta ja heikompiosaisista ihmisistä, eikä hän taatusti ole elämänsä loppupuolella tyyliään muuttanut. I, Daniel Blaken (2016) tapaan Kiitos tilauksestasi on kerronnaltaan ja kuvaukseltaan saumattomaan realismiin pyrkivä kertomus työnteosta. Siinä missä Daniel Blake joutui terveyssyistä työttömäksi ja rusentui byrokratian rattaiden alle, Kiitos tilauksestasi -elokuvassa liikutaan hartiapankkielokuvien maailmassa ja tehdään töitä terveyden kustannuksella. Molempien käsikirjoitus on Paul Lavertyn käsialaa.

Päähenkilönä on nelikymppinen Ricky (Kris Hitchen), joka alkaa pakettilähetiksi. Käytännössä Ricky on logistiikkayhtiön pomon alainen, mutta virallisesti vain alihankkija. Alkuinvestoinnit ovat kaataa Rickyn ja hänen lähihoitajavaimonsa (Debbie Honeywood) talouden. Elämä on jo tarpeeksi haastavaa kapinoivan teini-ikäisen pojan (Rhys Stone) ja alle teini-ikäisen tyttären (Katie Proctor) vanhempina.

Loachin elokuva seuraa Rickyn elämää toimeentulon hankkimisessa kiihkotta, mutta sanomaansa julistaen: pienen ihmisen tehtävän on kärsiä ja kestää kaikki. Elokuvansa päärooleihin Loach on valinnut tälläkin kertaa sellaisia näyttelijöitä, joilla on hyvin vähän tai ei lainkaan aiempaa kokemusta elokuvanäyttelemisestä. Lopputuloksena on maneeriton ja hyvin aidontuntuinen elokuva, jota nämä roolisuoritukset kannattelevat. Honeywood tekee äidin, vaimon ja lähihoitajan tehtävät yhdistävästä Abbiesta suorastaan riipaisevan aidon.

1tahtea1tahtea1tahtea1tahtea

 

Tallennejulkaisu:
Levittäjä: Universal Sony / Scanbox, 2020
Kuvasuhde: 1,85:1
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Tekstitys: suomi, ym.
Ikäraja: 12

Lisämateriaali: muiden elokuvien trailereita

Katsottu ilman tekstityksiä.

dvd

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 31.7.

theoutpostjul theboy2juliste

thehighnotejul pekkatopohantajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

viimeisetjuliste neitiaikajuliste seurapelijuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja