arcticbd

ARCTIC
Islanti 2018

Ohjaus: Joe Penna
Käsikirjoitus: Joe Penna, Ryan Morrison
Tuotanto: Tim Zajaros, Christopher Lemole, Noah C. Haeussner
Pääosissa: Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradóttir

1 tunti 38 minuuttia

Brasilialaisen Joe Pennan esikoispitkä Arctic on tehokas ja ongelmitta loppuun saakka otteessaan pitävä selviytymistarina. Jossakin pohjoisella napapiirillä ongelmiin joutuneen retkikunnan ainoa eloonjäänyt jäsen, Overgård (Mads Mikkelsen), odottaa hitaan kuoleman sijaan sitä ihmettä, että joku häntä etsivä tai muuten alueella lentävä helikopteri huomaisi hänet. Lopulta niin käykin, mutta pelastusta yrittävä helikopteri putoaa maahan. Tuhoutuneesta koneesta jää henkiin yksi naismatkustaja (Maria Thelma Smáradóttir), joka on pahoin loukkaantunut. Overgård ei pääse turvaan, mutta saa vihdoinkin seuraa. Onneksi hän kuitenkin välittää muistakin kuin vain itsestään, ja niinpä Overgård paikkaa uuden kaverinsa parhaansa mukaan ja ottaa tämän mukaan matkalle kohti aluetta, jossa kartan mukaan sijaitsee sääasema. Siellä täytyy jonkun joskus käydä.

Arctic on toteutettu tyylillä. Siinä ei ole juuri mitään repliikkejä. Mikkelsenin roolihahmo ei ole amerikkalaisen elokuvan idiootti, joka puhuu yksikseen ja kertoo katsojalle kaiken, mitä hän seuraavaksi tekee. Jälleen yhden mainion roolisuorituksen tekevä Mikkelsen onkin tämän elokuvan toimivuuden kannalta keskeisessä roolissa: ilman häntä filmissä ei olisi juuri mitään elävää tai elämää, eikä huonompi roolisuoritus saisi kiinnostumaan Overgårdin kohtalosta tai uskomaan mihinkään.

Penna ja käsikirjoittajakumppani Ryan Morrison kertovat Overgårdin selviytymistaistelun ilman suuria yllätyksiä – tällaisia elokuvia on tehty aiemmin vähän, mutta sentään jonkin verran. Mikäli haluaa jonkinlaisessa realismissa pysyä, on tämän aihepiirin ideat käyty nopeasti läpi. Mutta yllätyksellisyyden sijaan Arcticin antia ovat Mikkelsenin roolisuoritus, Pennan pyrkimys uskottavuuteen ja elokuvan komeahko visuaalinen ilme. Loppuratkaisun toimivuudesta voidaan olla montaa eri mieltä.

1tahtea1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia..

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Mis.Label
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Kuva: 2,35:1
Levyjä: 1

12u

 

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla  

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja