welcometomarwenbd

WELCOME TO MARWEN
Yhdysvallat, Japani 2018

Ohjaus: Robert Zemeckis
Käsikirjoitus: Robert Zemeckis, Caroline Thompson
Tuotanto: Robert Zemeckis, Jack Rapke, Steve Starkey, ym.
Pääosissa: Steve Carell, Leslie Mann, Diane Kruger

1 tunti 56 minuuttia

Robert Zemeckiksin uusin elokuva pohjautuu Marwencol-dokumenttiin, joka kertoo yhdysvaltalaisesta sarjakuvataiteilijasta, joka hakattiin melkein kuoliaaksi erään baari-illan päätteeksi. Mark Hogancamp totesi uusnatseille olevansa ristiinpukeutuja, ja seurauksena hän vietti pitkän aikaa sairaalassa, sen jälkeen kuntoutuksessa ja pysyvästi kyvyttömänä jatkamaan työtään sarjakuvien piirtäjänä. Niinpä Mark tarttui kameraan ja alkoi rakentaa pihalleen mielikuvitusmaailmaa: 1940-luvun toisen maailmansodan aikaista belgialaista kylää, jossa häntä, hänen ystäviään ja myöskin pahoinpitelijöitään esittävät nuket ”seikkailevat”.

Zemeckis on nähnyt Hogancampin tapauksessa hyvän elokuvan aiheen ja hän on siitä sellaisen tehnytkin. Welcome to Marwenin vastaanotto Yhdysvalloissa oli kylmä, mutta kenties enemminkin hämmentynyt kuin tyrmäävä: tämä on yhdistelmä live action -elokuvaa, tietokoneanimointia ja motion capture -tekniikkaa. Eikä kyseessä ole lastenelokuva tai koko perheen elokuva, vaan aikuisille tarkoitettu draamakomedia miehestä, josta ei oikein ota selvää. Steve Carell tekee mainion roolisuorituksen Markina.

Visuaalisesti näyttävä ja animaatiojaksoiltaan suorastaan riemastuttava Welcome to Marwen on erittäin viehättävä elokuva. Zemeckis kyllä epäonnistuu välillä vaihdellessaan komedian ja suoranaisen melodraaman välillä, mutta vilpittömyys on silti aistittavissa.

1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Poistettuja kohtauksia ja neljä dokumenttia elokuvan teosta.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Universal Sony
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ääni: Dolby TrueHD 5.1
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 1

12u

 

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla  

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja