thequakebd

SKJELVET
Norja 2018

Ohjaus: John Andreas Andersen
Käsikirjoitus: John Kåre Raake, Harald Rosenløw-Eeg
Tuotanto: Martin Sundland
Pääosissa: Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp

1 tunti 47 minuutti

Roar Uthaugin ohjaama The Wave (2016) oli varsin toimiva viihde-elokuva, joka poiki norjalaisohjaajalle Tomb Raiderin (2018) ohjauskeikan. Norjaan iskevästä tsunamista kertovan The Waven jatko-osa The Quake ei varmaan sekään tee ohjaajastaan työtöntä, mutta John Andreas Andersenin elokuva on tuntuvasti edeltäjäänsä heikompi.

The Quaken tapahtumat alkavat pian ensimmäisen osan lopun jälkeen, ja sen jälkeen hypätään muutamalla vuodella eteenpäin. Yhä stressistä kärsivä geologi Kristian (Kristoffer Jones) alkaa uskoa kaivosonnettomuudessa kuolleen kollegansa olleen totuuden jäljillä: Norjaan on iskemässä jättiläismäinen maanjäristys, joka tulee tekemään selvää tuhansista ihmisistä. Rähjäistä entistä geologia ei vaan kukaan halua uskoa.

Maanjäristyksen ja toiminnan sijaan The Quaken pääosassa on synkistely ja Kristianin suhde lapsiinsa ja entiseen vaimoonsa. Ei kovin kiinnostavaa, väkisin väännettyä arkipäiväistä draama muuten naurettavassa skenariossa. Draama ja viihde-elokuva on sotkettu tavalla, joka lähinnä haukotuttaa. Elokuvan loppupuoli on huomattavasti toimivampi, kiitos toiminnan alkamisen. Siinäkään ei sinänsä ole mitään uutta katseltavaa: koko elokuvan idea on lainattu suoraan Mark Robsonin loistavasta Maanjäristyksestä (1974), nimeä myöten. Muutamat komeat CGI-kuvat ansaitsevat kuitenkin tulla mainituksi.

1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Atlantic Film
Tekstitys: Suomi, ym.
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1, Dolby Atmos
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 1

12u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla  kuvio kylla  

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja