nothinglikeadamedvd

NOTHING LIKE A DAME
Iso-Britannia 2018

Ohjaus: Roger Michell
Käsikirjoitus: Roger Michell
Tuotanto: Sally Angel, Karen Steyn

1 tunti 20 minuuttia

Menneillä vuosikymmenillä Isossa-Britanniassa tuotettiin televisioon dokumentteja tai ajankohtaisohjelmia, joissa aikansa merkittävimmät näyttelijät saattoivat keskustella taiteista. Usein nämä keskustelijat olivat miehiä, mutta Roger Michellin (Notting Hill, Venus) tuoreen dokumenttielokuvan keskustelijat ovat kaikki naisia, damen arvonimen saaneita kahdeksankymppisiä näyttelijöitä. 

Judi Dench, Maggie Smith, Eileen Atkins ja Joan Plowright kokoontuvat viimeksi mainitun "mökille" juomaan teetä ja juttelemaan näyttelijäntyöstä, omasta työhistoriastaan, ystävyydestään sekä kaikesta muusta asiaan kuuluvasta. Naiset ovat sanavalmiita ja sana välillä karkea, eritoten Smithillä, joka on omana itsenäänkin yhtä "pistävä" kuin tunnetuimmissa rooleissaan.

Naisten jutellessa monet muistot liittyvät nimenomaan Plowrightiin ja tämän puolisoon Laurence Olivieriin (jonka suomentaja on kääntänyt Lawrence Olivieriksi). Olivieristakaan ei sanota pelkästään kauniita asioita, mutta kun läsnä on hänen liki 90-vuotias leskensä ja muistelijoina tämän lisäksi pariskunnan ystäviä, pysytään kuitenkin tietyissä raameissa. Muutenkaan yhteen asiaan ei ehditä perehtyä niin syvällisesti: keskustelu on elävää, rönsyilevää ja mielenkiintoista, mutta Michellin ohjailemaa. Michell ja muut elokuvan tekijät ovat "mukana" elokuvassa, he reagoivat päähenkilöihin ja varsinkin nämä heihin.

Nothing Like a Dame on inhimillinen, sympaattinen ja hauska pieni dokumentti neljästä hienosta, omanlaisestaan näyttelijästä. Ikä alkaa jo heitäkin painaa, mutta heidän malliaan kannattaa noudattaa: suhtautua vanhenemiseen ja elämään huumorilla.

1tahtea1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Traileri.

 

DVD-JULKAISU:

Julkaisija: Cinema Mondo / Booky.fi
Tekstitys: suomi, ruotsi
Ääni: Dolby Digital 5.1
Kuva: 1,78:1 (vaihtelee elokuvakatkelmissa)
Levyjä: 1

su

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla    

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 31.7.

theoutpostjul theboy2juliste

thehighnotejul pekkatopohantajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

viimeisetjuliste neitiaikajuliste seurapelijuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja