thehappytimemurdersbd

THE HAPPYTIME MURDERS
Yhdysvallat 2018

Ohjaus: Brian Henson
Käsikirjoitus: Todd Berger
Tuotanto: Brian Henson, Jeffrey Hayes, Melissa McCarthy, Ben Falcone
Pääosissa: Melissa McCarthy, Joel McHale, Maya Rudolph

1 tunti 31 minuutti

John Saxonin näköinen rikospoliisi Philips on yksi monista elävistä nukeista maailmassa, jossa elävät nuket eivät ole mitään uutta, mutta niitä kohdellaan kuin – nukkeja. Poliisin tehtävät jättänyt ja yksityisetsiväksi alkanut Philips on pakotettu tekemään yhteistyötä entisen työparinsa, Jenny-nimisen ihmisen (Melissa McCarthy) kanssa, saadakseen selville, kuka murhaa The Happytime Gang -tv-sarjan näyttelijöitä, jotka ovat nukkeja.

Elokuvan rytmi on huono, ohjaaja Brian Hensonilla ei selvästikään ole pitkän elokuvan kerronta hallussa. Ikävä kyllä myöskin elokuvan kuvapuoli on varsin vaatimaton: se muistuttaa 1980-luvun poliisisarjaa, joissa kaikki tuntuu tapahtuvan sadan metrin säteellä ja mahdollisimman lähellä studiota. Henson on kuitenkin ollut välttämätön tämän projektin toteutumiselle, sillä hän on tunnetusti Muppetit luoneen Jim Hensonin poika sekä Muppettien joulun (1993) ja Muppettien aarresaaren (1996) ohjaaja. Vaikka The Happytime Murders ei ole Muppett-elokuva, on se silti todellisuudessa juuri sitä. Mutta ei kuitenkaan, virallisesti.

Erikoisimmat vitsit heitetään peliin jo alkuminuuteilla – siis ne, mitkä trailerissa huvittivat. Törkysuiset nuket antavat odottaa jotain muuta kuin mihin näiden tyyppien kanssa on totuttu, mutta siinä samalla kekseliäisyys on menetetty ja valtaosa hauskuudestakin. Seth MacFarlanen Tedin (2012) myötä rääväsuisista pehmoleluista kertovien elokuvien rima nousi melkoisen korkealle (eikä sitä aiemmin ollut kai lainkaan). Mutta sentään jotain hauskuuttakin on jäljellä. Saxonin tai siis Philipsin väritön olemus toimii hyvin, ja elokuvan varmasti lapsellisin ja typerin vitsi on oikeasti hauska (mutta huono). Kokonaisuudessaan The Happytime Murders on niin kehnosti toimiva elokuva, että sen saattaa katsoa toisenkin kerran.

1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: SF Studios
Tekstitys: Suomi, ym.
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 1

12u

 

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla   

Ensi-illat

Perjantai 22.10.

A A

A A

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat