megalodonbd

THE MEG
Kiina, Yhdysvallat 2018

Ohjaus: Jon Turteltaub
Käsikirjoitus: Dean Georgaris, Jon Hoeber, Erich Hoeber
Tuotanto: Lorenzo di Bonaventura, Colin Wilson, Belle Avery
Pääosissa: Jason Statham, Bingbing Li, Rainn Wilson

1 tunti 53 minuuttia

Mitä saa yhdistämällä James Cameronin The Abyss – syvyyden (1989) ja Steven Spielbergin Tappajahain (1975)? Melko varmasti tyhjänpäiväisen elokuvan, kuten Megalodon osoittaa.

Ohjaaja Jon Turteltaubin uran varrelta löytyy useita erittäin viihdyttäviä filmejä, joiden kärkeä edustavat Cool Runnings (1993) ja Kansallisaarre (2004) jatko-osineen. Tällä vuosikymmenellä Turteltaub on tehnyt vain kolme elokuvaa, joista tuorein Megalodon edustaa kalleinta päätä, mutta myös heikointa kastia. Turteltaubin kaltainen kokenut ja lahjakas tekijä saa kuitenkin pidettyä elokuvan katselukelpoisena, vaikka sen kliseet ja typeryys ärsyttävätkin.

Jason Statham näyttelee meren syvyyksissä pulaan joutuneita sukeltajia työkseen pelastavaa Jonasta. Mutta sitten kerran kävi hassusti ja ihmisiä kuoli, joten nyt Jonas asuu alkoholistina Thaimaassa. Kun Jonasin ex-vaimo joutuu sukellusmatkalla vaikeuksiin, lähtee hän kauas Aasiaan pelastamaan päivän. Meren syvyyksissä Jonas tapaa ex-vaimonsa lisäksi esihistoriallisen jättiläishain, jonka kanssa Jonasilla on vanhoja kalavelkoja edelliseltä sukellusreissulta. Jättiläishai uhkaa sukeltajia, yhden ilmeen Stathamia ja tietysti merenrantakaupungin vedessä ilakoivia kiinalaisia.

Jättibudjettilla on saatu komeat visuaaliset tehosteet ja osa siitä jättibudjetista on peräisin Kiinasta, josta elokuvaan on otettu myös muutama näyttelijä, eritoten naispääosaa näyttelevä Bingbing Li. Kiinassa elokuvaa ei kuitenkaan kuvattu, mutta kiinalaisvaikuttimet ovat hyvin selvästi nähtävillä. Kiinalaisillehan tämä elokuva on tehtykin.

Megalodon on vain jälleen yksi osoitus siitä, että yksinkertaisen idean varaan rakennetusta b-elokuvasta ei tule sen parempaa, vaikka rahaa olisi yllin kyllin.

1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Pari dokumenttia elokuvan teosta.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: 20th Century Fox / Warner Bros.
Tekstitys: Suomi, ym.
Ääni: Dolby Atmos
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 1

12u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla  kuvio kylla  kuvio kylla

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 25.9.

theoutpostjul theoutpostjul

theboy2juliste theboy2juliste

theboy2juliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

tovejuliste nimbyjuliste ristorappaajajavaaravincentjuliste perunajuliste2

Lisää kotimaisia ensi-iltoja